CUTREMUR. 38 de ani de la seismul din 1977. Sfârșitul unui ciclu-PREVIZIUNI
Producerea unui cutremur major este precedată de apariția unor lumini, de formă, culori și intensitate diferite. Specialiștii pun acest fenomen pe seama rupturilor pe care le suferă plăcile tectonice, înainte sau după cutremur.
Au fost cazuri în care aceste lumini au apărut cu câteva zile înaintea unui cutremur, sau apariția lor s-a produs doar cu câteva minute înaintea unui cutremur. Teribilul cutremur din martie 2011, din Japonia, a lăsat urme adânci asupra gravitației pământului, scrie efemeride.
Cutremurul a avut o magnitudine de 9 și este al cincilea cutremur ca intensitate, după anul 1900. S-au înregistrat 18.000 de victime. După acest cutremur a urmat un tsunami devastator, care spun specialiștii, a avut o putere mai mare decât explozia de la Cernobîl. După cutremur, specialiștii japonezi au anunțat că insulele din Arhipelagul japonez, dar și partea continentală s-au deplasat cu câțiva metri. Mai mult, gravitația pământului a înregistrat modificări.
Citește și: NU TREMUR LA CUTREMUR, campanie de informare și pregătire a populației în caz de SEISM - VIDEO
După cutremurul din Japonia, s-a înregistrat o modificare a gravitației în zona afectată de seism. Specialiștii susțin că a fost rupt câmpul gravitațional. Acest lucru a fost confirmat de către satelitul german Grace, care a făcut astfel de măsurători. Aceste cutremure de magnitudine mare pot fi sesizate din spațiu, pentru că undele sonore transmit vibrații care pot fi receptate în spațiu.
Crusta de suprafață a pământului este diferită de la o regiune la alta. În oceane, crusta este subțire, de 7 kilometri, formată din bazalt și este relativ tânără, are 200 milioane de ani. Crusta continentală este mai groasă, are 30 kilometri și este formată din roci granitice. Are o vechime de peste 450 milioane de ani.
România ar putea fi lovită de un cutremur mare în 2015
Când două plăci tectonice se ciocnesc, una dintre ele trece dedesubt, formându-se seismul. În ceea ce privește predicția seismelor, cercetătorii susțin că cel puțin o dată la 50 de ani, în zonele cu risc de seism, se va produce un seism de magnitudine peste șapte. Ei susțin că este aproape imposibil să previzionezi un cutremur foarte precis ca și dată. Japonia este țara care a investit cel mai mult din lume, în ceea ce privește studiul seismelor.
În anul 2008, un puternic seism s-a produs la 100 kilometri de Roma. Un seismolog care lucra independent a alertat autoritățile, cu câteva zile înainte de producere, dar autoritățile au ignorat anunţul său. A urmat un seism devastator, care a distrus un oraș întreg și au fost mii de morți. Cel mai cunoscut sistem de monitorizare a cutremurelor din lume, susține că România ar putea fi lovită de un cutremur mare în 2015. Această previziune se bazează pe faptul că în România s-a produs un cutremur puternic la o perioadă de 36, maximum 38 de ani.
Citește și: NOSTRADAMUS, despre ROMÂNIA şi cel de-Al Treilea Război Mondial
În baza statisticilor care s-au efectuat, s-a constatat că anul 2014 a fost mai bogat în seisme, față de anii precedenți.
Conform specialiștilor, seismele de adâncime sunt mai periculoase decât cele de suprafață, pentru zona Vrancea, pentru că au magnitudine mai mare și se produc mai des.
Nostradamus în profețiile sale vorbește despre un cutremur mare care se va produce în lumea nouă, California, atunci când Mercur va fi în Segetător, iar Saturn va fi ascuns, adică 25 noiembrie 2015. Emil Străinu, cercetător român, susține că sunt câteva indicii importante care pot prevesti un seism.
În acest sens, el susține că pe cer apar nori sub formă de panglică, ca urmare a schimbului energetic dintre pământ și atmosferă și apa din fântâni scade foarte mult sau crește, își schimbă gustul și dacă o privești, ai senzația că fierbe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News