Cuptor cu microunde. Adevăruri și mituri despre cupotrul cu microunde
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Folosirea cuptorului cu microunde este un subiect controversat, declanșând apariția numeroaselor mituri referitoare la pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătate. 

MIT: Încălzitul alimentelor la cuptorul cu microunde este un pericol pentru substanțele nutritive

Nu ar trebui să fiți exagerat de ingrijorați că încălzitul alimentelor la cuptorul cu microunde afectează substanțele nutritive ale acestora. "Nu există niciun pericol specific", spune David Katz, director la Centrul de Prevenție de la Universitatea Yale.
De fapt, orice mod în care gătiți alimentele poate schimba, din punct de vedere chimic, mâncarea și valoarea sa nutritivă, adaugă acesta.

REALITATE: Ar trebui să aveți grijă la plastic

Nu este indicat să puneți platic în cuptorul cu microunde deoarece ar putea afecta compoziția acestuia, care, la rândul său, poate deteriora și contamina mâncarea.

MIT: Reîncălzirea pastelor le face mai sănătoase

Un experiment recent a arătat că atunci când pastele erau gătite, racite și reîncălzite la microunde reduceau nivelul de glucoza din sângele participanților. Cu toate acestea, cercetătorii spun că studiul a inclus doar nouă voluntari, deci nu ar trebui să vă bazați pe acest zvon.

MIT: Microundele încălzesc mâncarea până la cel mai profund strat

Microundele penetrează alimentele până la 2,5 centimetri. Astfel, undele nu vor atinge centrul aliemntelor foarte groase.

REALITATE: Cuptorul cu microunde este sigur

Motivul pentru care se numește "cuptor cu microunde" este că emite microunde, un tip de radiații electromagnetice, care vă încălzesc mâncarea. Undele provoacă mișcarea moleculelor, care cauzează încălzirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel