Cum tulbură guvernul Ponta liniștea lui Băsescu, la Cotroceni. Vezi video
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
protest cotroceni
protest cotroceni

”Gândesc, rezist, în statul securist!”, strigă un protestatar, în vreme ce jandarmii  îndeasă în dubă o doamnă din Galați, venită la Cotroceni să scandeze împotriva gazelor de șist și a lui Băsescu. ”Am somat, v-am avertizat că aveți cinci minute”, replică un colonel nervos, care dă ordine după ce se consultă cu cineva la mobil. ”Au trecut doar trei”, precizează un tip cu banner. Un bărbat cu ochelari, identificat drept capul protestatarilor, este bruscat, iar două-trei persoane din grupul prințesei Briana încearcă să intervină. Jandarmii sunt de câteva ori mai numeroși, așa că patru persoane ajung în dubă și restul se dispersează.

Cum s-a ajuns la tensiuni într-o zi de 1 Mai, când lumea caută umbră, nu scandal?

”Așa fac jandarmii de fiecare dată, îmi spune un tânăr din Arad. Sunt disperați să nu se strângă mai mult de 5-10 persoane, ca să nu iasă manifestații mai mari. Imediat vin cu dubele și ne umflă”.

Întâi s-a somat, apoi colonelul nervos a cerut actele. I s-au pus vraf în palmă, cinci-șase cărți de identitate. ”O să mergem cinzeci de metri la secție”, anunță colonelul. Un tânăr ambițios, cu microfon și cască în ureche, accelerează lucrurile. ”Au venit dubele, urcați-i”, dă el ordin.

Primii săltați sunt din Galați. Au plecat de o săptămână, în marș, spre Capitală. ”De ce, mă, de ce? Nu vă e frică, că se întoarce roata”, sunt întrebați jandarmii?

”Ați spus că mergem noi la secție, aveți actele, de ce ne bruscați?”, întreabă femeia din Galați.

Pe Briana se feresc să o ridice, că are intrare la televiziuni, îmi mărturisește un tânăr cu barbă. O să pun filmul pe Starea națiunii, mâine când ajung acasă, promite un altul.

De fapt, ce s-a strigat până la venirea dubelor?

”Un mesaj ecologist, Bășescu i-un gaz de șist”, ”Nu ești Zeus din Olimp, fugi Băse cât mai ai timp”, Cuprumin, Chevron, securistul-utecist, afară, afară etc.

Cum îl lovește direct pe Băsescu căderea guvernului Ungureanu?

”Am ordin de la prefect să dispersez manifestația”, se justifica în fața protestatarilor colonelul cu părul alb și mulți nervi. ”Nu-i nimic, s-a schimbat guvernul, să vedem dacă prefectul lui Ponta o să ne mai alunge”, amenință un manifestant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel