Cum te poți îmbolnăvi de la un sărut
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp
poza-int-sarut
poza-int-sarut

Prima formă de exprimare a dragostei dintre două persoane este sărutul. Cu toate acestea, un simplu și aparent inofensiv sărut, poate crea probleme serioase, scrie Herpesul este cauzat de obicei de virușii Herpes simplex. Herpesul se transmite foarte ușor prin sărut, respectiv salivă., având în vedere că localizarea cea mai frecventă a herpesului se află la nivelul buzelor. Prin sărut, se intră în contact direct cu leziunile și cu saliva infectată și astfel te infectezi. Herpesului generează o stare de indispoziție, somnolență sau insomnie, dureri de cap, nervozitate, scăderea poftei de mâncare, grețuri. Însă toate aceste simptome dispar în 3-5 zile de la debut. Cu toate acestea, herpesul mai poate fi declanșat și de stres, expunere la frig, febră.

Mononucleoza, denumită popular boala sărutului, este cauzată de virusul Epstein-Barri. Are simptome semănătoare răcelii: dureri de gât, oboseală, somnolență și febră. Simptomele sunt foarte asemănătoare cu cele ale amigdalitei. Boala sărutului trece de la sine în câteva zile, însă dacă simptomele persistă este nevoie de intervenția unui specialist.

Cea mai periculoasă rămâne Sifilisul. Este considerată cea mai periculoasă boală după infecția cu virusul HIV și se poate transmite și prin sărut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel