Data publicării:

Cum știi că ți-a scăzut glicemia. Primele simptome

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă vrei să știi ce ți se întâmplă, în anumite situații, poate că ar trebui să cunoști câteva informații legate de scăderea glicemiei. Iată care sunt primele simptome

Zahărul este foarte dăunător pentru organism, însă organismul nu poate funcţiona normal fără glucoză, iar dacă nivelul acesteia scade, acest lucru se poate exprima prin diferite simptome extrem de neplăcute. Atunci când concentraţia de glucoză din sânge scade sub 3,5 mmol/l, vorbim despre hipoglicemie.

Simptomele includ: palpitaţii, vertij, transpiraţie excesivă rece, tremur al mâinilor şi corpului, vedere neclară, paloare, greaţă, stare de leşin, slăbiciune severă. Dacă nivelul zahărului scade peste valoarea care indică hipoglicemia şi ajunge sub 1,6 mmol / l, există pericolul de comă, scrie Rador, citând zdrave.to.

În cazul adulților, valorile optime ale glicemiei, pe stomacul gol, sunt cuprinse între 70 și 100 mg/dL, iar după masă, ar trebui să ajungă la maxim 140 mg/dL.

Vezi și: E indicat să bei apă cu zahăr dacă te confrunți cu o stare de rău? Vâlcu: Dacă pacientul e diabetic?

Trucul care ține glicemia sub control

Nutriționistul Roxana Radu a descoperit că obiceiul de a consuma ceva dulce după masă contribuie la păstrarea glicemiei în limite normale.

"Primul experiment pe care l-am făcut a fost dulcele pe stomacul gol. Am plecat de la o glicemie de 77 mg/dL și am ajuns la 157 mg/dL. Curba glicemică trebuie să fie cât mai aplatizată. Este important să nu secretăm foarte multă insulină.

Când am consumat aceeași cantitate de dulce, dar după masă, glicemia mea s-a menținut în limite normale. Glicemia noastră este direct răspunzătoare de depozitele de grăsime. Atunci când glicemia crește, depozitele de grăsime devin mai mari", a spus nutriționistul, potrivit Antena 3.

Există un truc care ține glicemia sub control.

"Dacă luăm o lingură de oțet cu 20 de minute înainte de masă, curba glicemică nu va mai fi la fel de abruptă, pentru că acidul acetic din oțet inactivează enzima care descompune carbohidrații. Cei care nu pot consuma o linguriță de oțet, pot mânca o salată sau murături.", a explicat Roxana Radu.

Vezi și: Valori normale glicemie diabet tip 2. Nivelul zahărului din sânge înainte și după masă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel