Cum se tratează orgoliul medicilor. Prof. dr. Cătălina Poiană: Atunci cred că vom reuși să facem acel pas înainte / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Prof. dr. Cătălina Poiană, prorectorul UMF Carol Davila din București, a fost invitată la emisiunea „La cină̆, cu Ionela Năstase și Adi Hădean", de pe Digi24, unde a vorbit despre cum poate fi tratat orgoliul medicilor. 

Prorectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a explicat că lipsa de comunicare dintre medici și orgoliul acestora le pot face mult rău. 

„Pentru că sunteți și președinte al Colegiului Medicilor București, v-aș întreba simplu: orgoliul medicilor cum se tratează?”, a întrebat Ionela Năstase. 

„Întrebarea e foarte dificilă dacă vorbim despre București. Cred că cel mai important lucru este să reușim să facem o echipă. Întotdeauna am obiceiul să spun că cele mai mari rele și cele mai mari deservicii corpului medical le aduce însuși corpul medical și că lipsa de comunicare chiar între noi, frustrările și vanitățile pot să ne facă mult mai mult rău decât ne-ar face oricine altcineva din societate.

Cred că dacă reușim să înțelegem că suntem, de fapt, toți de aceeași parte a baricadei și că nu există președinți și membri și că suntem toți în Colegiul Medicilor, o mare echipă, și dacă o să înțelegem că uniți suntem mult mai puternici și că suntem una dintre breslele cele mai numeroase și cele mai puternice, atunci cred că vom reuși să facem acel pas înainte.

Cred că ar trebui plecat de la lucruri mărunte, să avem puterea când vine un pacient la noi, care a fost la un coleg înainte, să renunțăm la chestiuni de genul: „Mamă, ce prost v-a tratat!”.

Chiar dacă vezi că ceva nu este tocmai în regulă, poți să găsești o formulă de genul: „Știți, haideți să încercăm și altceva că poate la stadiul actual pe care îl aveți, cu afecțiunea dumneavoastră, dacă schimbăm ceva s-ar putea să fie un beneficiu mai mare și pentru dumneavoastră”.

Trebuie să înțelegem că în momentul în care criticăm la modul ăsta, cu sau fără motiv, pe un coleg de-al nostru, dincolo de faptul că ne încălcăm jurământul lui Hippocrate pe care ar trebui să ni-l amintim în fiecare clipă, dar scădem încrederea pacientului în noi.”, a spus Dr. Cătălina Poiană la emisiunea „La cină̆, cu Ionela Năstase și Adi Hădean", de pe Digi24. 

VEZI ȘI: Cum i-a afectat pandemia pe cei cu probleme de sănătate. Prof. dr. Cătălina Poiană: Patologia este complet schimbată / video https://www.dcnews.ro/cum-i-a-afectat-pandemia-pe-cei-cu-probleme-de-sanatate-dr-catalina-poiana-patologia-este-complet-schimbata-video_929860.html#google_vignette 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel