Când vrei să pregătești ceva dulce acasă, poate niște biscuiți sau o prăjitură, te gândești mereu la ciocolată. Acest ingredient este irezistibil și este pe placul tuturor.
De multe ori, în preparatele de cofetărie se folosește ciocolată topită, în special, pentru garnitura finală. Pentru a face acest lucru, poți apela la tehnică bain-marie.
Este o metodă potrivită pentru exploatarea, indirectă, a căldurii emise de evaporarea apei în timpul fierberii. Vaporii de apă topesc ciocolata pusă într-un recipient deasupra. Metoda nu este complexă, dar greșeli pot afecta succesul rezultatului.
Cum se topește ciocolata? Iată ce să nu faci!
Prima greșeală. Când vrei să topești ciocolata, poți face prima greșeală când o pui în cratiță așa cum este, fără să o rupi. Sau o rupi în bucăți prea mari. Aceste greșeli sunt frecvente, iar bucățile de ciocolată nu se vor topi complet. Pentru o topire perfectă, tableta de ciocolată trebuie ruptă în bucăți mici, de aceeași dimensiune. Poți folosi un cuțit.
Broccoli pane, super crocanți: se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei
A doua greșeală. Când topești ciocolata la bain-marie pui un capac pe cratița în care ai pus ciocolata tocată. Dar capacul de pe cratița cu ciocolată nu grăbește lichefierea și poate să strice complet rezultatul. Căldura emanată nu are pe unde iești și rămâne închisă în cratița cu capac. Prin urmare apare fenomenului de condensare. Acesta din urmă creează apariția picăturilor de apă, care cad în ciocolată și duc la formarea de cocoloașe.
Cea de-a treia greșeală. Ai grijă să o amesteci corect. Poate fi tentant să lași căldura să-și urmeze cursul și să topești ciocolata, dar este greșit să nu amesteci lichidul obținut. Pentru a favoriza dizolvarea omogenă a ingredientului, este necesar să încep amestecarea de la prima urmă de topire.
Dovleac cremos, copt în tigaie, data în 7 minute. O porție are doar 120 de calorii
În acest scop, este ideală o spatulă de silicon, care trebuie folosită delicat și întotdeauna în aceeași direcție. Această acțiune va preveni formarea cocoloașelor. Deci, ai aflat cum se topește corect ciocolata? Ei bine, acum nu vei mai greși niciodată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol
- Candidatul cu șanse maxime la Capitală, după mutarea PSD - PNL. Ciuvică: Înainte, avea șanse minime
- Horoscop 24 aprilie 2024. Avem Lună Plină în Scorpion! Cele 4 zodii puternic afectate
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”