Data publicării:
Cum se spală ciupercile în câteva minute? Trucul cu făină, despre care nu ai știut
Probabil, că unul dintre momentele neplăcute în procesul de preparare a unor rețete este spălarea ingredientelor.
Nu este dificil, dar până la urmă durează mult. În unele cazuri, acest timp poate fi scurtat. Ca, de exemplu, în cazul ciupercilor.
Procesul de spălare chiar și a unui număr foarte mare de ciuperci este de fapt foarte simplă. Va dura doar câteva minute și nu va trebui să depui un efort suplimentar.
Ciupercile trebuie puse într-un recipient, adaugă 2-3 linguri de făină și toarnă apă. Apoi amestecă ciupercile în apă, astfel încât făina să se dizolve.
Cum se prepară corect cafeaua instant, astfel încât băutura să fie gustoasă. Trei trucuri eficiente
După aceea, scufundând mâinile în apă, freacă ușor ciupercile cu degetele, fără a apăsat prea tare. La final, clătește ciupercile în apă curentă: le poți pune într-o strecurătoare sau pur și simplu le poți ține în mâini. După o astfel de baie, ciupercile vor fi curate și albe în doar câteva minute.
Ciuperci umplute cu brânză, coapte în cuptor: gustos, simplu și rapid
Ciupercile umplute cu brânză și coapte în cuptor pot fi servite ca fel principal, ca și garnitură sau ca un aperitiv gustos.
Ingrediente pentru 4 porții:
ciuperci mari (cu cât sunt mai mari, cu atât e mai bine) - 12 bucăți,
ceapă - 1 bucată,
usturoi 2-3 căței,
brânză tare - 150 grame,
ulei pentru prăjit - 2-3 linguri,
smântână - 2-3 linguri,
sare și piper după gust.
Rețeta pas cu pas
Curățați ciupercile de murdărie și ar fi mai bine să nu le spălați, ci pur și simplu să le ștergeți. Scoateți cu grijă piciorușele ciupercilor. Dacă pălăriile ciupercilor nu sunt adânci, puteți tăia cu grijă pulpă cu o linguriță.
Tocați mărunt piciorușele ciupercilor și pulpa scoasă din pălării. Tăiați ceapa și usturoiul și prăjiți-le într-o tigaie până se rumenesc, circa 7 minute. Nu uitați să le sărați și pipărați. La final, se adaugă smântâna. Răzuiți brânza.
Desert bestial din doar 4 ingrediente: fără cuptor și fără zahăr. Îți va schimba viața
Ungeți o foaie de copt cu ulei și întindeți pălăriile ciupercilor. În fiecare se adaugă câte o lingură din compoziția pregătită și se presară cu brânză rasă. Coaceți ciupercile în cuptor circa 20-30 minute la 180°C. Poftă bună!
Supă de ciuperci cu sos de roșii: consistentă, simplă și fără carne
Această supă simplă poate fi consumată în orice zi a săptămânii. Este bună și în zilele de post, fiind făcută din legume.
Această supă poate fi preparată cu diverse ingrediente suplimentare. Are un gust mai bun cu tăieței mici. Orzul este și el delicios, dar trebuie înmuiat în prealabil și fiert separat.
Ingrediente:
2 litri de apă,
3-4 cartofi,
4 ciuperci,
doi morcovi,
o ceapă,
2 linguri de ulei vegetal,
o lingură de pasta de tomate,
o lingură de făină,
3 linguri de orez,
verdeață, sare și piper după gust.
Prepararea rețetei
Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i cubulețe. Cartofii se pun într-o cratiță, se acoperă cu apă și se pun la fiert. Ceapa și morcovii se curăță, se toacă și se prăjesc în ulei vegetal. La final, când morcovii devin moi, adăugați faina și pasta de roșii. Se mai prăjește un pic, se toarnă apă clocotită (din oala cu cartofi), se amestecă bune și se adaugă în oala cu cartofi.
Orezul spălat și fiert separat se adaugă și el în oala cu cartofi.
Chifteluțe crocante cu brânză și șuncă: nu le-ai mai făcut niciodată așa. Sunt delicioase
În altă tigaie, clătiți ciupercile feliate și adăugați-le în oala cu cartofi. Sărați și piperați supa după gust. Puteți pune și frunze de dafin și verdeață după gust
Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu este pe placul tău, atunci cea mai rapidă opțiune este să adaugi la sfârșit o cutie de fasole fiartă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News