Cum se răspândeşte coronavirusul (COVID-19)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Centrul Medical de Diagnostic și Tratament "Dr. Victor Babeș" a explicat modul prin care se răspândește noul coronavirus.

"Oamenii se pot îmbolnavi de COVID-19 de la alţii care au virusul. Boala se poate fi transmisă de la o persoană la alta prin secretii sub forma de picături mici, care sunt răspândite atunci când persoana infectată tuşeşte sau strănută. Aceste picături se aşază pe obiectele şi suprafeţele din jur. Alte persoane se îmbolnăvesc de COVID-19 atingând aceste obiecte sau suprafeţe, apoi atingându-şi ochii, nasul sau gura.

Oamenii pot, de asemenea, să se imbolnăvească de COVID-19 dacă respiră direct secretiile răspândite de o persoană infectată care tuşeşte sau strănută. Acesta este motivul pentru care este important să staţi la mai mult de 1 metru de o persoană bolnavă.

OMS evaluează cercetările în curs de desfăşurare a modului în care COVID-19 este răspândită şi va continua să împărtăşească rezultatele actualizate", explică Centrul Medical de Diagnostic și Tratament "Dr. Victor Babeș", pe site-ul instituției.

Vezi și: Cum îți DEZINFECTEZI corect MÂINILE. Pașii prezentați pe rând - FOTO

Dezinfectanți coronavirus. Diferența între spirtul medicinal și substanțele pe bază de biocide. De ce alcoolul sanitar nu este bun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel