Data actualizării:
Data publicării:

Cum se pun castraveții în oțet pentru iarnă. Rețeta clasică

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Castraveții în oțet sunt nemaipomeniți, mai ales iarna când legumele verzi nu se mai găsesc în grădină. Iată cum se pun la borcan.

Ingrediente

- castraveţi cornichon
- ceapă galbenă
- căţei de usturoi
- morcov
- boabe de piper
- boabe de muştar
- seminţe de mărar

Pentru murat (borcan 800 g):

- 1 linguriţă sare murături
- 1 linguriţă zahăr
- 100 ml oţet
- apă în completare

Vezi și: Cum faci bere acasă. Este cea mai bună! Nimic nu se compară cu un pahar rece într-o zi toridă de vară

Cum se prepară

Spală castraveţii, aşază-i în borcane de 800 g, cu ceapa tăiată solzişori, morcovii tăiaţi rondele şi căţeii de usturoi. În fiecare borcan adaugă 1 linguriţă sare de murături, 1 linguriţă zahăr, boabe de piper, boabe de muştar şi seminţe de mărar, potrivit retetepractice.ro.

Peste ingredientele din borcan toarnă 100 ml oţet şi apă, însă nu cât să umple complet borcanul. Pune capacele cât mai bine şi fierbe borcanele la bain marie pentru 20 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. După cele 20 de minute stinge focul, dar lasă borcanele în apă până când se răcesc complet, apoi depozitează borcanele de castraveţi muraţi în oţet pentru iarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel