Data actualizării:
Data publicării:

Cum se prepară Sigara Borek. Rețeta de plăcinte turcești cu brânză

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Sigara Borek este o rețetă absolut delicioasă de plăcinte turcești cu brânză. Se prepară foarte ușor și nu vei petrece mult timp în bucătărie. Este gustarea perfectă, atunci când ai musafiri.

Ingrediente

2 foi yufka
250 gr telemea
1 ou
mărar/pătrunjel

- pentru uns

2 linguri unt topit
1 gălbenuş
1 lingură apă
1 lingură susan

Cum se prepară

Fărâmiţăm telemeaua cu o furculiţă. Adăugăm oul şi mărarul sau pătrunjelul tocate mărunt. Amestecăm până la omogenizare. Tăiem foile yufka astfel încât să formăm 8 triunghiuri din fiecare. Ungem fiecare triunghi de aluat cu untul topit, potrivit caietulcuretete.ro. La baza fiecărui triunghi punem câte o lingură de umplutură.

Pliem marginile laterale, înspre interior. Apoi începem să rulăm. Rulăm până ajungem la vârf, care trebuie să fie uns cu unt, ca să se poată lipi. Aşezăm plăcinţelele în tava tapetată cu hârtie de copt, astfel încât vârful să rămână în partea de jos. Ungem cu gălbenuş de ou bătut cu apă.

Presărăm susan deasupra. Coacem plăcintele la 200 grade, pentru circa 10 minute, până se rumenesc frumos deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel