Data publicării:
Cum se prepară Sigara Borek. Rețeta de plăcinte turcești cu brânză
Sigara Borek este o rețetă absolut delicioasă de plăcinte turcești cu brânză. Se prepară foarte ușor și nu vei petrece mult timp în bucătărie. Este gustarea perfectă, atunci când ai musafiri.
Ingrediente
2 foi yufka
250 gr telemea
1 ou
mărar/pătrunjel
- pentru uns
2 linguri unt topit
1 gălbenuş
1 lingură apă
1 lingură susan
Cum se prepară
Fărâmiţăm telemeaua cu o furculiţă. Adăugăm oul şi mărarul sau pătrunjelul tocate mărunt. Amestecăm până la omogenizare. Tăiem foile yufka astfel încât să formăm 8 triunghiuri din fiecare. Ungem fiecare triunghi de aluat cu untul topit, potrivit caietulcuretete.ro. La baza fiecărui triunghi punem câte o lingură de umplutură.
Pliem marginile laterale, înspre interior. Apoi începem să rulăm. Rulăm până ajungem la vârf, care trebuie să fie uns cu unt, ca să se poată lipi. Aşezăm plăcinţelele în tava tapetată cu hârtie de copt, astfel încât vârful să rămână în partea de jos. Ungem cu gălbenuş de ou bătut cu apă.
Presărăm susan deasupra. Coacem plăcintele la 200 grade, pentru circa 10 minute, până se rumenesc frumos deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News