Data publicării:

Cum se prepară faimosul Pârjeniac. Ai face bine să salvezi reţeta!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Servite ca aperitiv ori transformate în diverse paste, jumările nu trebuie să lipsească din gospodăria nimănui, motiv pentru care îţi recomandăm o reţetă simplă din Macedonia.

Potrivit Asociației Macedonenilor din România, reţeta e una simplă iar produsul final va cuceri din prima.

Ai nevoie de:

250 g mălai

2 linguri ulei

150 g jumări

2 ardei murați

o jumătate linguriță de sare

Mod de preparare

Se toarnă 1 litru de apă peste mălai, se adaugă sare după gust și se amestecă câteva minute, până avem un aluat că pentru clătite. Se pune pe foc și se face o mămăligă mai moale.

Încălziți uleiul într-o tigaie, apoi turnați mămăliga și prăjiți la temperatură moderată (amestecând constant), timp de aproximativ 15 minute. Adăugați jumările și ardeii tăiați cubulețe, apoi lăsați încă câteva minute pe foc, amestecând constant. Se ia de pe foc și se servește cu smântână, brânză sau lapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel