Cum se făceau angajările în Primăria Timișoara în funcții de conducere și de execuție. Acuzațiile DNA - Primarul nu știa ce se petrece, spun procurorii
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 19 iul 2022, 14:01
WhatsApp
foto Facebook Primăria Municipiului Timișoara
DNA anunță anchetarea șefei de la Resurse Umane, din Primăria Timișoarei.

Vizată de acuzații și de urmărirea penală este șefa Resurselor Umane din cadrul Primăriei Timișoara care ar fi angajat, conform acuzațiilor DNA, mai multe persoane în funcții de conducere, dar și de execuție, pe perioada a doi ani, respectiv 2018 - 2020. Procedura era simplă: acesta ar fi înlocuit, în dosarele candidaților, lucrările predate cu altele care aveau răspunsurile corecte, acuză procurorii anticorupție. DNA precizează, în comunicatul de presă, că primarul promova apoi respectivele persoane fără a cunoaște că lucrările din dosare, în fapt, nu le aparținea. Zece persoane ar fi fost astfel numite în funcții de conducere sau execuție în primărie. 

Redăm integral comunicatul DNA: 

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de  

A. R. (numele a fost anonimizat de redacție n.r.), la data faptei șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

G Ad:

 - complicitate sub forma participației improprii la abuz în serviciu, în situaţia în care funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

- sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată,

- fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, 

- instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată,

- uz de fals în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În prezenta cauză sunt cercetate aspecte referitoare la săvârșirea unor presupuse infracțiuni de către persoane din conducerea Primăriei Municipiului Timișoara în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât şi pentru posturi de execuţie, în perioada 2018 - 2020. 

În contextul menționat mai sus, suspecta A.R., în calitate de șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 10 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte.

Urmarea acestor demersuri a fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile și ulterior, prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara, care a acționat fără vinovăție, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv, etc.

Precizăm că, anterior și în cursul zilei de 19 iulie 2022, procurorii anticorupție au efectuat mai multe activități de urmărire penală (percheziții, ridicări de documente, etc.) în vederea constituirii probatoriului.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Suspectei A.R. i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.” anunță DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro