Data actualizării:
Data publicării:

Cum se face piftia. Rețeta pe care trebuie neapărat să o pregătești pentru Revelion

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Daniela Torturi Romanesti Londra
Sursa foto: Facebook Daniela Torturi Romanesti Londra

Piftia este nelipsită de pe masa de Revelion. Așadar, iată o rețetă foarte simplă pentru noaptea dintre ani...

Ingrediente

- ureche de porc
- picioare de porc
- căpățână de porc
- morcovi
- foi de dafin
- sare
- usturoi

Cum se prepară

Urechile, picioarele și căpățâna de porc se curăță bine, prin răzuire. După aceea se spală bine cu apă fierbinte. Se pun toate într-o oală mare și se toarnă apă, morcovii tăiați rondele și foile de dafin. Se lasă să fiarbă până ce zeama devine lipicioasă, potrivit retete.unica.ro.

Se adaugă usturoiul pisat, precum și sare după gust, după care se vântură. Se strecoară și se pune în vase, la răcit. După ce s-a răcit bine, o puteți pune la frigider, unde se va închega.

BONUS: Sarmale ardelenești

Ingrediente

400 g carne tocată de porc
200 g carne tocată de vită
4 felii șunculiţă afumată
1 ceapă
1 lingură ulei
1 ceașcă orez
200 ml suc de roşii
sare
piper proaspăt măcinat
câteva boabe de piper
mărar proaspăt sau uscat
cimbru (opţional)
1 cană zeamă de varză
14-15 foi varză murată
ardei iute sau boia de ardei

Cum se prepară

Se amestecă toată carnea tocată, apoi se adaugă orezul şi ceapa călite în ulei, sucul de roşii, șunculiţă tăiată cubuleţe, sare şi piper. Pentru că varza murată este sărată, nu trebuie să se adauge prea multă sare. Varza murată se spală de câteva ori în apă rece şi se lasă la scurs. Se iau apoi câte două foi de varză şi se umplu cu compoziţia de carne, astfel încât să se obţină sarmale mari, care se servesc câte una la fiecare porţie, potrivit retete.unica.ro.

Se aşază într-un vas cu fundul mai gros, peste un strat de varză tocată. Se presară mărarul tocat, câteva rămurele de cimbru şi boabele de piper, apoi se toarnă zeamă de varză îndoită cu apă fierbinte cât să acopere sarmalele. Se pun la foc mijlociu, iar după primele clocote se reduce focul la minim şi se lasă să fiarbă aproximativ două ore. Se pot pune şi la cuptor o jumătate de oră. Se servesc fierbinţi cu ardei iute sau boia de ardei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel