Data publicării:
Cum se face bulionul. Rețeta românească extrem de simplă
Bulionul nu trebuie să lipsească din cămara gospodinelor. Dacă vrei să te bucuri de preparate delicioase, iată cea mai simplă rețetă pe care o poți încerca.
Ingrediente
12 kg roşii bine coapte
8 cepe
4 morcovi mari
4 ardei roşii
15 căţei usturoi
8 fire ţelina frunze
sare
ulei
Vezi și: Ciorbă rece de dovlecei cu roșii. Este perfectă în zilele călduroase. Răcoroasă și delicioasă!
Cum se prepară
Cum se face bulionul. Rețeta românească extrem de simplă. Într-o cratiţă largă se pune ulei pe fund, cât să se formeze o peliculă subţire. Se încinge şi se adaugă ceapa tocată şi morcovii daţi pe răzătoarea mare. Se dă focul la mic şi se căleşte totul până ceapa prinde un pic de culoare (va dura cca 45 minute), potrivit e-retete.ro.Se amestecă din când în când în legume, potrivit e-retete.ro.
Cum se face bulionul. Rețeta românească extrem de simplă. Cât se călesc legumele, pregătiţi roşiile. Acestea se spală bine. Se taie în două şi se curăţă de codiţe şi cotoare. Se taie bucăţi. Se trec bucăţile prin maşina de roşii (cea care separă pulpa şi sucul de pielițe şi seminţe).
Cum se face bulionul. Rețeta românească extrem de simplă. Se adaugă roşiile peste legumele călite. Se mai pun în oală frunzele de ţelină, căţeii de usturoi curăţaţi, dar lăsaţi întregi şi ardeii curăţaţi de cotoare şi tăiaţi în câteva bucăţi mari.
Vezi și: Cum să tai CEAPA fără să plângi. Cele mai eficiente trucuri
Cum se face bulionul. Rețeta românească extrem de simplă. Se aduce la fierbere şi se lasa să fiarbă la foc mediu până scade la jumătate (durează în jur 2 ore). Se amestecă rar în el. Se scot frunzele de ţelină şi ardeii din bulion. Ce rămâne în oală se mai trece o dată prin maşina de roşii pentru a obţine un sos fin (fără bucăţi de ceapă şi morcov). Bulionul se pune iar pe foc, se adaugă sare după gust dacă doriţi şi se mai fierbe 10 minute.
Cum se face bulionul. Rețeta românească extrem de simplă. Spălaţi 12 sticle de 300 ml, le uscaţi, le puneţi pe o tavă şi le băgaţi în cuptorul încins la 200C cam 15-20 min, să se sterilizeze. Capacele se fierb câteva minute în apă şi apoi se scot pe şerveţele de bucătărie să se scurgă. Bulionul fierbinte se toarnă în sticlele fierbinţi. Se înfiletează bine şi se pun sub o plapumă până a doua zi. Se păstrează în loc răcoros.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News