Ingrediente
lapte
1 lingură zahăr
1 pachet (sau jumătate linguriță) drojdie
1 lingură făină
1/2 lingură sare
6 lingurițe unt topit
2 ouă mari
1/2 lingură esență de vanilie
Mod de preparare
Într-un bol mic, adăugați lapte. Încălziți 40 de secunde. Se adaugă o linguriță de zahăr și se amestecă să se dizolve, apoi se pune drojdia și se lasă să stea aproximativ 8 minute.
Într-un bol mediu, bateți împreună făina și sarea. Într-un bol mare, bateți împreună restul de zahăr, unt, ouă și vanilie cu o lingură de lemn. Se toarnă în amestecul de drojdie, se amestecă pentru a se combina, apoi se adaugă în ingrediente, amestecând cu o lingură de lemn, până se formează un aluat.
Transferați pe o suprafață ușor aromată și frământați până când este ușor lipicios, adăugând mai multă făină o linguriță la un moment dat, dacă este nevoie, aproximativ 5 minute, conform delish.com.
Puneți aluatul într-un vas și acoperiți cu un prosop. Lăsați aluatul să crească într-un loc cald în bucătăria dvs. până la dublarea dimensiunii, aproximativ 1 oră.
Puneți o foaie mare de copt. Îndepărtați aluatul, apoi puneți pe o suprafață ușor aromată și rulați într-un dreptunghi gros de ½. Folosind un tăietor de gogoși, le puteți scoate.
Frământați resturile împreună.
Puneți gogoșile pe foile de copt, acoperiți cu un prosop de mâncare și lăsați din nou să se ridice, cu aproximativ 40 de minute în plus.
Gătiți gogoșile, pe rând, până când sunt aurii profund pe ambele părți, aproximativ 1 minut pe parte. Găurile se vor găti și mai repede!
Transferați gogoșile pe foaia de copt pentru a se scurge și a răci ușor. Se așează pe un suport de răcire (sau se mănâncă imediat!).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați