Cum se curăță, corect, adidașii în mașina de spălat: pune neapărat și câteva prosoape vechi în cuvă
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 13 iun 2022, 08:50
WhatsApp
Cum se curăță, corect, adidașii în mașina de spălat - pune neapărat și câteva prosoape vechi în cuvă. Sursa - Pexels
Cum se curăță, corect, adidașii în mașina de spălat - pune neapărat și câteva prosoape vechi în cuvă. Sursa - Pexels
Vara, mulți dintre noi poartă adidași albi, care devin galbeni dacă nu sunt întreținuți corect. Dar, dacă ținem cont de câteva trucuri simple, putem spăla adidașii într-o mașină de spălat. Vă oferim câteva sfaturi simple despre cum să o faceți.  

Mai întâi, trebuie să examinați adidașii. Dacă au fermoare, strasuri sau alte aplicații care sunt lipite sau dacă adidașii sunt deja rupți, ar fi mai bine să nu-i spălați în mașina de spălat. De exemplu, aplicațiile de pot dezlipi, iar spuma poate ieși din încălțăminte și se poate bloca în filtru sau pompa mașinii de spălat.

Înainte de a pune adidașii în mașină, trebuie să le spălați tălpile: îndepărtați pietricelele mici, murdăria și nisipul. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui tampon de bumbac,cu  o perie sau cu ac de tricotat.

Cuptor curat, degresat și parfumat. În 5 minute și cu puțin efort, te poți bucura de rezultatul dorit 

Înainte de spălare este necesară și îndepărtarea branțului de pe adidași și șireturile. Aceste elemente pot fi spălate manual, pre-înmuiate în apă cu săpun, iar apoi puse în mașina de spălat, împreună cu adidași.

De asemenea, este recomandat să cumpărați pungi speciale de rufe și să spălați fiecare adidaș în ele: acest lucru este necesar pentru ca părțile mici care se pot desprinde în timpul spălării să nu ajungă la motorul mașinii de spălat.

Aspiratorul miroase urât? Folosește cinci ingrediente naturale și vei scăpa de această problemă

Împreună cu adidașii, punem și câteva prosoape vechi în cuvă, ceea ce va reduce vibrația mașinii de spălat. Cel mai bine este să spălați maxim două perechi de adidași odată, pentru a nu supraîncărca mașina.

Alegem programul de spălare -  modul delicat la 30-40 grade. Asigurați-vă că opriți centrifugarea pentru a nu deteriora mașina.

Curăță mașina de spălat rufe cu un remediu natural: uită de oțet și bicarbonat de sodiu, care o poate distruge

Punem doza obișnuită de detergent sau turnăm detergent lichid, apăsăm butonul „Start” și așteptăm ca mașina de spălat să-și facă treaba.

Cum să usuci adidașii după spălare?

Vara, punem adidașii pe pervaz sau îi atârnăm de șireturi pe balcon și îi uscăm în lumina directă a soarelui.

Iarna, adidașii pot fi uscați pe calorifer. Pentru a asta, mai întâi, îi umplem cu hârtie sau ziare, astfel încât acestea să nu se deformeze în timpul procesului de uscare. Acoperim caloriferul cu cârpe și punem adidașii întorcându-i periodic.

 

Cum să speli șireturile albe: șase trucuri ieftine și eficiente

 

Când purtăm, zi de zi adidașii, șireturile albe adună praf, se înnegresc și se îngălbenesc. Murdăria intră în țesătură, iar petele negre sunt foarte greu de îndepărtat. O simplă spălare în mașina de spălat nu va funcționa: dar există șase modalități ieftine, dar eficiente de a curăța șireturile albe.

Săpun de rufe - Înfășurați șireturile în jurul palmei și frecați-le cu săpun de rufe. După aceea, șireturile trebuie lăsate timp de 15-20 de minute, apoi frecate din nou, clătite și puse în mașina de spălat. 

Fierbere -  Într-o cratiță mică cu fundul gros, puneți apă cu o lingură de înălbitor și înmuiați  șireturile. Puneți cratița pe foc și, la foc mic, așteptați ca apa să fiarbă.  După aceea,lăsați șireturile în apa circa o oră, apoi clătiți-le bine.  

Scapă de gândaci cu aceste două ingrediente naturale: casa ta va fi neospitalieră pentru insecte

Pastă de dinţi - Udați șireturile și aplicați pasta de dinți pe toată lungimea lor. Cu o periuță de dinți, trebuie să frecați bine și lăsați să acționeze timp de o oră. După aceea, clătiți bine șireturile cu apă curată și uscați-le. Cel mai bine este să folosiți pastă de albire sau pudră de dinți pentru această metodă.

Suc de lămâie - Rulați lămâia pe masă, ca să o înmuiați. Tăiați apoi lămâia în jumătate și frecați cu ea șireturile pe lungime. În această stare, șireturile pentru adidași trebuie lăsate, timp de 30-40 de minute, apoi clătite și uscate. Pentru a spori efectul sucului de lămâie, puteți adăuga bicarbonat de sodiu.

Amoniac - Pe șireturile umede, aplicați amoniac cu un tampon de bumbac. Lăsați să acționeze nu mai mult de două-trei minute și apoi clătiți. Expunerea prelungită la amoniac poate provoca pete galbene.

Oțet și peroxid  -  Se amestecă oțet cu peroxid de hidrogen în proporții egale. Soluția va începe să sfârâie. Este necesar să aplicați spuma rezultată pe șireturi și să le lăsați așa 10 minute. Apoi clătiți-le.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?