Cum se adaugă apa în pilaf: greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum se adaugă apa în pilaf, greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor. Sursa foto: freepik.com
Cum se adaugă apa în pilaf, greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor. Sursa foto: freepik.com
La prepararea pilafului, fiecare detaliu joacă un rol important, de aceea este important să respecți rețeta și cantitățile indicate.

Din cauza celei mai mici greșeli, gustul unui preparat faimos poate fi stricat. De exemplu, nu toate gospodinele știu că până și apa, adăugată în pilaf, are o funcție importantă. Dacă lichidul este la o temperatură greșită, pilaful nu va avea gust.

Prepară rapid o gustare din ceapă: este originală și foarte delicioasă

Multe gospodine sunt obișnuite să toarne apă rece atunci când pregătesc diferite feluri de mâncare. Dar acesta lucru este o mare greșeală.

Dacă vei turna apă rece în timp ce gătești pilaf, acesta se va transforma în terci. Pilaful nu va fi aromat și va fi cleios. Prin urmare, trebuie să adaugi în pilaf doar apă fiartă. 

Legumele și fructele din frigider nu vor mai putrezi: trucul cu prosopul de hârtie

Apropo, nu toate gospodinele știu că apa trebuie turnată conform unei tehnologii speciale. În primul rând, apa se toarnă în pila printr-o sită. Acest truc va păstra textura ingredientelor, fără să transforme pilaful  oriental într-un terci banal cu carne și legume.

 

Gătește orezul în 10 minute. Trucurile cu care nu vei da greș 

Dacă vrei să gătești orezul pufos, atunci trebuie să folosești un ceaun mai mare. Orezul se lipește adesea în timpul gătitului? Atunci este timpul să înveți cum să-l gătești corect.

Orezul se spală bine și se pune într-o cratiță. Adaugă peste orezul spălat apă fiartă (apa ar trebui să fie de cel puțin două ori mai mult decât orezul). Cratița se pune pe foc și orezul se fierbe nu mai mult de 4 minute.

Te-ai săturat de rețeta clasică? Condimentează pizza cu aceste alternative super gustoase

După aceea, toarnă apa cu orez într-un ceaun mai mare și fierbe, sub capac, încă 12 minute. Nu trebuie să amesteci orezul. Abia la sfârșitul gătitului, orezul trebuie amestecat.

Cerealele vor deveni sfărâmicioase dacă sunt gătite în ceaun. În mod similar, poți încerca să gătești și pilaf. Cu siguranță, ai auzit că mâncarea, preparată în ceaun, este incredibil de gustoasă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel