Data publicării:

Cum scapi de durerile de spate. Remedii banale

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Durerile de spate pot avea mai multe cauze, de la postura incorectă la afecțiuni medicale mai serioase. În general, există câteva măsuri generale pe care le poți lua pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de spate.

Durerile de spate pot avea mai multe cauze, de la postura incorectă la afecțiuni medicale mai serioase. Înainte de a lua orice măsuri, este important să identifici cauza durerilor de spate. Dacă durerile sunt persistente sau severe, este recomandat să consulți un medic pentru o evaluare și un diagnostic adecvat.

Încearcă să te odihnești și să eviți activitățile care pot agrava durerea. O saltea de calitate poate ajuta la reducerea disconfortului.

Compresele calde pot fi eficiente și ele când vine vorba de la relaxarea mușchilor și creșterea circulației sângelui în zona dureroasă, în timp ce compresele reci pot reduce inflamația. Poți încerca să le alternezi.

Anumite exerciții de întindere și întărire a mușchilor spatelui pot ajuta la reducerea durerii și la îmbunătățirea posturii. Înotul și yoga sunt două activități fizice care pot fi benefice pentru persoanele cu dureri de spate. De asemenea, un masaj terapeutic efectuat de un profesionist poate ajuta la relaxarea mușchilor tensionați și la reducerea durerii.

Vezi și: Durerea de spate cea de toate zilele. Dr. Grămescu (SANADOR): Grijă la sport. Cum și când trebuie să faci exerciții fizice / video

Asigură-te că ai o postură corectă atât în timpul statului în picioare, cât și în timpul șederii la birou sau la volan. Un scaun ergonomic și o poziție corectă a corpului pot ajuta la prevenirea durerilor de spate.

Dacă trebuie să ridici obiecte grele, îndoaie-ți genunchii și folosește mușchii picioarelor în loc să îți forțezi spatele. Excesul de greutate poate pune presiune suplimentară pe coloana vertebrală, astfel că menținerea unei greutăți sănătoase poate ajuta la reducerea durerilor de spate.

Dacă durerile de spate persistă sau se agravează, sau dacă ai alte simptome asociate - cum ar fi amorțeala sau slăbiciunea în membrele inferioare -, trebuie să consulți un medic pentru evaluare și tratament adecvat.

Este important să reții că fiecare caz de durere de spate poate fi diferit, iar tratamentul potrivit depinde de cauza specifică a durerii tale. Nu ezita să ceri sfatul unui medic.

Vezi și: Pe ce saltea e bine să dormim. Dr. Grămescu (SANADOR) demontează mitul lui Kennedy / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel