Cum să-ţi schimbi permisul auto în 2023. Ce acte sunt necesare
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Îți expiră permisul de conducere și ți-e groază de alergătura pe la ghişee cu nervi întinşi şi risipă de timp? Ei bine, schimbarea permisului de conducere nu este chiar atât de complicată. Iată ce ai de făcut!

Ar fi bine să știi de la bun început ce ai de făcut și care sunt actele de care vei avea nevoie pentru a nu avea bătăi de cap! Iată ce trebuie să faci pentru a-ți schimbă permisul de conducere în 2023!

Acte necesare pentru preschimbare permis auto

În cazul în care permisul de conducere a expirat deja fără că tu să îți fi dat seama, trebuie să ştii că acesta poate fi schimbat și înainte dar și după dată să de expirare. Atenție însă, în niciun caz nu trebuie să faci greșeală de a te sui la volan și de a porni la drum în cazul în care știi că permisul de conducere este expirat.

Mai întâi, trebuie să te asiguri că ai de la bun început o cerere de schimbare permis. Poți găși cererea pe site-ul drpciv.ro.

Vei primi cererea chiar la ghișeul de permise auto, această venind deja completată cu tot ceea ce este necesar. Așadar, tot ce va mai trebui să faci este să o semnezi. Bineînțeles, vei avea nevoie și de buletinul sau cartea de identitate a titularului, atât în copie și în original. De asemenea, vei avea nevoie și de vechiul permis de conducere în original.

Taxa poate fi achitată direct la ghișeu, în numerar, odată cu depunerea celorlalte documente. Vei primi tot acolo și o dovadă care să ateste plata taxei, dovadă pe care o vei include în dosarul pentru schimbarea permisului de conducere.

În cele din urmă, în dosarul pe care îl vei depune pentru schimbarea permisului de conducere va mai fi nevoie și de o fișa medicală.

Această fișă va fi eliberată de o unitate medicală autorizată în urmă unui control prin care se va ajunge la concluzia că cel care urmează să aplice pentru schimbarea permisului de conducere este apt din punct de vedere medical să se urce la volanul autovehiculelor din categoria pentru care solicită permisul auto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel