Cum să-ți protejezi urechile de îmbolnăviri în vacanță
Otita este o inflamație a urechii, care apare în general din cauza microbilor si bacteriilor din apa. Astfel, dacă ai de gând să te bălăcești în voie, citește câteva sfaturi propuse de Realitatea.net.
Autor: Adela Jușcă
Înotul în pișcină sau în mare poate duce la inflamația canalului auditiv, adică otita. Cauza sunt microbii din apă care pătrund în ureche. Iată câteva simptome: dureri ale urechii, scurgeri de lichid din ureche, slăbirea auzului sau senzația de ureche înfundată. Dacă ai aceste simptome e recomandat să vezi un medic.
Totuși, este mai bine să previ această boală urmând câțiva pași simpli:
1. Evită înotul sub apă! Urechile trebuie să se ude cât mai puțin, pentru a reduce șansele ca microbii să pătrundă în ureche și să provoace o inflamație.
2. Folosește dopuri de urechi când intrii în apă! Dacă îți place să te bălăcești sub apă poți apela la dopurile speciale pe care le găsești în farmacie. Astfel, apa nu va pătrunde în urechi.
3. Curăță-ți urechile după ce ieși din apă! E recomandat să îți cureți urechile cu apă curată și să le ștergi cu un prosop. Totuși, evită bețișoarele de urechi, deoarce acestea pot fi introduse prea adânc în canal și pot crea complicații.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News