Cum să speli șireturile albe: șase trucuri ieftine și eficiente
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să speli șireturile albe, șase trucuri ieftine și eficiente. Sursa - Pexels
Cum să speli șireturile albe, șase trucuri ieftine și eficiente. Sursa - Pexels
Când purtăm, zi de zi adidașii, șireturile albe adună praf, se înnegresc și se îngălbenesc. Murdăria intră în țesătură, iar petele negre sunt foarte greu de îndepărtat. O simplă spălare în mașina de spălat nu va funcționa: dar există șase modalități ieftine, dar eficiente de a curăța șireturile albe.

Săpun de rufe - Înfășurați șireturile în jurul palmei și frecați-le cu săpun de rufe. După aceea, șireturile trebuie lăsate timp de 15-20 de minute, apoi frecate din nou, clătite și puse în mașina de spălat. 

Fierbere -  Într-o cratiță mică cu fundul gros, puneți apă cu o lingură de înălbitor și înmuiați  șireturile. Puneți cratița pe foc și, la foc mic, așteptați ca apa să fiarbă.  După aceea,lăsați șireturile în apa circa o oră, apoi clătiți-le bine.  

Lucruri inutile pe care le păstrezi, ani de zile: scapă acum de ele și casa ta va fi mai spațioasă și curată

Pastă de dinţi - Udați șireturile și aplicați pasta de dinți pe toată lungimea lor. Cu o periuță de dinți, trebuie să frecați bine și lăsați să acționeze timp de o oră. După aceea, clătiți bine șireturile cu apă curată și uscați-le. Cel mai bine este să folosiți pastă de albire sau pudră de dinți pentru această metodă.

Suc de lămâie - Rulați lămâia pe masă, ca să o înmuiați. Tăiați apoi lămâia în jumătate și frecați cu ea șireturile pe lungime. În această stare, șireturile pentru adidași trebuie lăsate timp de 30-40 de minute, apoi clătite și uscate. Pentru a spori efectul sucului de lămâie, puteți adăuga bicarbonat de sodiu.

Curăță dinții cu o coajă de banană: vor fi albi și strălucitori. La ce mai putem utiliza coaja acestui fruct delicios

Amoniac - Pe șireturile umede, aplicați amoniac cu un tampon de bumbac. Lăsați să acționeze nu mai mult de două-trei minute și apoi clătiți. Expunerea prelungită la amoniac poate provoca pete galbene.

Oțet și peroxid  -  Se amestecă oțet cu peroxid de hidrogen în proporții egale. Soluția va începe să sfârâie. Este necesar să aplicați spuma rezultată pe șireturi și să le lăsați așa 10 minute. Apoi clătiți-le.

Curăță încălțămintea albă cu aceste ingrediente secrete: va arăta ca nouă în câțiva pași

Pantofii albi sunt foarte apreciați pentru stilul lor aparte, pentru eleganța pe care  o oferă, dar și pentru versatilitate. Sunt mereu la mare căutare și  în foarte multe garderobe putem găsi o pereche de încălțăminte de culoare albă. Dar, din cauza îngrijirii necorespunzătoare, se îngălbenesc repede sau se acoperă cu un strat gri.

Pe lângă produsele profesionale de îngrijire a pantofilor de culoare deschisă, toată lumea cunoaște metoda de curățare cu pastă de dinți. Dar, totuși, dar nu toată lumea o face corect.

În acest articol veți afla cum să restabiliți aspectul original al pantofilor albi cu pastă de dinți fără prea multe dificultăți.

Păstrați căpșunele proaspete mai multe zile: sfaturile grădinarilor cu experiență au fost dezvăluite

Un rezultat real poate fi obținut dacă utilizați o pastă albă și nu una colorată sau sub formă de gel.

Pe lângă perie și pastă de dinți, veți avea nevoie și de șervețele umede.

Primul pas este să ștergi praful și să speli murdăria de pe adidași. Apoi frecați o cantitate mică de pastă pe suprafața uscată a încălțămintei cu o periuță de dinți veche.

Cum se curăță tastatura computerului sau a laptopului. Iată un truc rapid și inteligent, pe care nu-l știai

Puteți curăța astfel nu doar talpa de cauciuc, ci și toate elementele albe, inclusiv limba pantofului și șireturile.

Trebuie să frecați până când pasta este complet absorbită de pânză. Când ați terminat, nu vă mai rămâne decât să mergi ștergeți pantofii curățați cu o cârpă umedă pentru a îndepărta resturile de pastă. Cu ajutorul unor astfel de manipulări simple, puteți reda pantofilor albi sau adidașilor aspectul lor original.

În loc de pastă de dinți, puteți folosi o pastă formată din: 1 lingură de bicarbonat de sodiu și jumătate de pahar cu apă.  Aplicați pasta formată de pantofi, lăsați-o să se usuce, apoi îndepărtați pudra cu o perie.

Dacă aveți o lămâie în casă, stoarceți 2 linguri de zeamă, adăuga-le într-un pahar cu apă călduță. Aplicați amestecul pe zonele murdară ale pantofilor și frecați ușor cu o perie. La sfârșit, ștergeți pantofii cu o cârpă uscată.
 

Nu arunca resturile de săpun: le poți recicla cu succes și crea arome noi

Spălatul încălțămintei albe la mașina de spălat poate fi o soluție eficientă, dacă sunt respectate unele reguli. În primul rând, trebui să folosești un sac special pentru spălarea încălțămintei sau o față de pernă.

Detergentul ar trebui să fie cât mai puțin dur, iar mașina trebuie setată pe un program special conceput rufelor delicate. Temperatura nu ar trebui să fie mai mare de 40 de grade, iar programul ar trebui să fie cât mai scurt. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel