Cum să scapi de durerea de stomac și de balonare. Ingredientul natural care ameliorează aceste simptome
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik
Mesele copioase aduc adesea cu ele diferite probleme de sănătate, cum ar fi balonarea abdominală, dureri sau arsuri la stomac. Iată care este ingredientul care ne ajută să atenuăm toate aceste simptome.  

Mesele copioase aduc adesea cu ele diferite probleme de sănătate, cum ar fi: balonări abdominale, arsuri la stomac sau dureri de stomac. Salena Sainz, farmacistă și fondatoare a Natura Nutrición, spune că există un ingredient care ne ajută să atenuăm toate aceste simptome în mod natural: extractul de lemn dulce, potrivit 20minutos.es.

Cunoscută pentru că este o plantă medicinală cu importante proprietăți antispastice și antiinflamatoare asupra mucoasei gastrice, lemnul dulce previne problemele digestive și ameliorează balonarea stomacului, gazele și flatulența odată ce acestea au apărut.

Potrivit lui Sainz, datorită ingredientelor sale active, lemnul dulce ajută la „calmarea arsurile gastrice” și, în plus, poate fi combinat cu ghimbir și luat în diferite moduri.

Proprietățile extractului de lemn dulce

Extractul de lemn dulce, obținut din rădăcina plantei de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), a fost folosit în mod tradițional în scopuri medicinale datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate. 

Iată cinci beneficii:

  1. Proprietăți antiinflamatorii: extractul de lemn dulce conține compuși cu proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației din organism. Acest lucru poate fi benefic în tratarea unor afecțiuni cum ar fi artrita, bolile tractului gastrointestinal și bolile respiratorii.
  2. Ameliorarea disconfortului digestiv: Acest ingredient ameliorează, de asemenea, problemele digestive, cum ar fi arsurile la stomac, ulcerul gastric, gastrita și sindromul de colon iritabil. Componentele din lemn dulce ajută la protejarea mucoasei stomacului și la reducerea inflamației la nivelul tractului gastrointestinal.
  3. Susținerea sistemului imunitar. Acest lucru poate fi util în combaterea infecțiilor virale și bacteriene, precum și în îmbunătățirea răspunsului imunitar general al organismului.
  4. Ameliorarea tusei: Lemnul dulce a fost folosit de mult timp ca remediu natural pentru ameliorarea tusei. Proprietățile sale expectorante pot ajuta la slăbirea și curățarea mucusului din căile respiratorii, ceea ce poate fi benefic în cazurile de răceală, gripă și bronșită.
  5. Efect antiviral: extractul de lemn dulce poate avea proprietăți antivirale, în special împotriva anumitor viruși precum herpesul și gripa, conform mai multor studii științifice.

VEZI ȘI: Ai probleme cu digestia și tranzitul intestinal? Consumă ceaiuri din câteva plante medicinale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel