Cum să reîncălzești cartofii prăjiți ca să devină din nou crocanți: sfatul bucătarilor cu experiență
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să reîncălzești cartofii prăjiți ca să devină nou crocanți, sfatul bucătarilor cu experiență. Sursa - Pexels
Cum să reîncălzești cartofii prăjiți ca să devină nou crocanți, sfatul bucătarilor cu experiență. Sursa - Pexels
Cartofii prăjiți reîncălziți nu au același gust ca cei proaspăt prăjiți. De obicei, cartofii care au fost  prăjiți cu o zi înainte nu mai sunt crocanți, de aceea majoritatea îi aruncă.   

Această risipă alimentară nu este doar problematică din punct de vedere ecologic, ci și inutilă. De fapt, în câteva minute și cu unele trucuri, cartofii prăjiți cu o zi înainte pot fi reîncălziți, devenind crocanți și gustoși.

În acest fel, în loc să fie aruncate, pot fi refolosiți ca și garnitură lângă o friptură sau ca și  gustare. Să vedem cum putem obține un rezultat optim prin trei metode diferite.

 
Tartă cu cireșe proaspete și fără unt, un desert senzațional de vară: oaspeții vor cere o felie în plus

Prima modalitate este de a folosi friteuza cu aer cald. În friteuza cu aer cald, cartofii, care au fost prăjiți cu o zi înainte, pot deveni din nou crocanți, ca și cum au fost proaspăt pregătiți. Nu este nevoie să adăugați ulei, deoarece friteuzele cu aer oferă rezultate crocante folosind doar aer fierbinte.

Iată procedura: porniți friteuza și lăsați-o să se încălzească. Umpleți jumătate din recipient cu cartofi și încălziți-i 3 minute. Apoi, amestecați-i și încălziții încă 3 minute. Rezultatul va fi optim!

Cel mai bun pui crocant și auriu, făcut la cuptor. Secretul gospodinelor cu experiență a fost dezvăluit

 

Dacă nu aveți o friteuză cu aer, cum puteți să vă reîncălziți cartofii prăjiți ca să devină din nou crocanți? Puteți folosi cuptorul clasic. Mai întâi trebuie să preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Apoi tapetați o tavă cu hârtie de copt,  distribuiți bine cartofii la distanță unii de alții.

Nu va trebui să le dai la cuptor până nu este foarte fierbinte, acesta este secretul pentru a-i face din nou crocanți. Odată puși în cuptor, cartofii trebuie încălziți 6 minute și apoi deveni crocanți.

Chec bestial, gata în 5 minute: îl prepari ușor și dispare într-o clipă de pe mese

Ultima metodă de a reîncălzi cartofii prăjiți, ca să devină din nou crocanți, constă în folosirea tigăii. 

Pentru această metodă, aveți nevoie de trei linguri de ulei. Când uleiul s-a încins, adăugați cu grijă cartofii, fără ca aceștia să se suprapună. Aveți grijă sa-i întoarceți regulat. După aproximativ cinci minute, vor fi din nou calzi și crocanți. 

Cartofi la grătar, o rețetă care te va surprinde. Încearcă și nu vei regreta

Chiar dacă nu vă plac cartofii prăjiți reîncălziți, cu aceste trei metode, veți reuși să-i puneți pe masă o gustare delicioasă și crocantă. În loc să-i arunci la gunoi, cartofii pot și savurați cu sosul preferat.  

 

 

Cartofi prăjiți, fără nicio picătură de ulei: sunt delicioși și crocanți. Află secretul 

 

Știm cu toții că delicioșii cartofi prăjiți sunt nocivi pentru sănătate. Dar știm și că există și alte modalități de a găti cartofi, care pot fi crocanți și fără a-i prăji în mult ulei.

Rețeta pe care o propunem azi vă  permite să faceți  cartofi crocanți, fără a folosi o picătură de ulei.

Ingredientele de care ai nevoie pentru  această rețetă ușoară:

cartofi,

un albuș de ou,

sare și piper după gust,

hârtie de copt.

Cum se prepară cartofi prăjiți crocanți fără ulei 

Primul pas este să curățați cartofii și să îi tăiați felii.  Ideea este că trebuie să procedați ca și cum ați pregăti cartofi prăjiți clasici.

Puneți albușul într-un bol și adăugați un praf de sare și piper. Bateți  albușul până când obțineți o consistență spumoasă. Puteți folosi un tel de mână sau chiar un robot de bucătărie.

La ce putem folosi menta în afară de ceai: sos delicios pentru friptură și sirop aromat pentru prăjituri

Acum este momentul să înmuiați cartofii în albușul bătut spumă.  Se amestecă bine până când toți cartofii sunt bine impregnați de albuș.

Albușul previne lipirea cartofilor de hârtia de pergament. Acum luați o tavă de copt și puneți cartofii, la distanță unul de celălalt. Apoi, acoperiți toți cartofii cu  hârtie de copt.

Cuptorul trebuie preîncălzit la foc mediu. După zece minute scoateți tava și îndepărtați hârtia de pergament.

Cel mai bun mic dejun de vară: este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre

Veți constata că cartofii prăjiți nu sunt impregnați cu albuș de ou, deoarece singura funcție a acestuia din urmă a fost să împiedice lipirea lor de hârtia de pergament.  În cel mai scurt timp vei pune pe masă cartofi prăjiți fără nicio picătură de ulei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel