Data publicării:
Cum să prăjeşti peştele FĂRĂ să miroasă în toată casa. Trucul pe care ar trebuie să-l ȘTII
Cum să prăjeşti peştele fără să miroasă.
Pe cât este de gustos, pe atât mirosul prăjelii peştelui deranjează foarte tare, iar cei care au o bucătărie open-space preferă să nu mănânce peşte prăjit, pentru că mirosul este puternic și iese destul de greu.
Ei bine, gospodinele au găsit soluția salvatoare pentru toți, iar trucul lor se bazează pe 2 lingurițe de sare, o jumătate de pahar de făină cernută și o jumătate de linguriță de zahăr, potrivit bucatarul.eu.
Pentru început, se spală peștele, se curăță și se eviscerează, apoi se zvântă folosind prosopul de hârtie. Ulterior, într-o pungă alimentară, se combină făina cernută cu sarea și zahărul.
Se amestecă ingredientele uscate, apoi se pune peștele în pungă și se rotește de jur împrejur, pentru a fi acoperit în întregime de alimentele uscate.
Într-o tigaie, pe diametrul ei, se pune hârtie de copt, care se unge cu ulei vegetal, iar apoi se aranjează 3-4 bucăți de pește.
După acest pas, peștele trebuie acoperit cu cealaltă parte a hârtiei, astfel încât să obținem un "buzunar". Se pliază marginile "buzunarului", pentru ca pește să rămână în interior.
Apoi, tot ce ne rămâne de făcut este să perforăm "buzunarul" în anumite locuri, folosind o scobitoare.
La final, se pune peștele într-o tigaie încinsă uscată și se prăjește circa cinci minute pe ambele părți.
Alte trucuri geniale
1. Pune în uleiul încă rece câteva feliuțe de măr. Acestea te vor ajuta să previi mirosul de prăjeală care de obicei se răspândește în toată casa.
2. Pune la fiert apă cu oțet într-un recipient aflat lângă tigaia în care prăjești peștele.
3. Pentru acele persoane care nu suferă mirosul de oțet, pot folosi în loc cuișoarele. Vaporii aceștia aromați vor îndepărta mirosul de prăjeală.
4. Stoarce în uleiul de prăjit jumătate de lămâie și amestecă-le.
5. O altă tehnică de îndepărtare a mirosului neplăcut care se degajă atunci când prăjim este să punem pătrunjel în prăjeală. Apoi, ca să îndepărtezi tot miroul, după ce ai terminat de prăjit, pune la fiert un vas cu apă în care ai pus cuișoare, potrivit delly.garbo.ro
Cum se curăță peștele. Metoda rapidă și ingenioasă, fără pic de mizerie în bucătărie - VIDEO
De cele mai multe ori, din comoditate sau din lipsa de timp, alegem pestele gata pregatit de gatit din supermarket, congelat. Iată cum se curăță un crap proaspăt.
Crapul prăjit se numără printre cele mai iubite feluri de mâncare când vine vorba despre pește. Însă, pentru a scăpa de mizerie, miros și alte neplăceri cei mai mulţi aleg peşte congelat. Însă nu este la fel de gustos şi sănătos ca cel proaspăt, chiar și prăjit.
Aşadar, trebuie să ştiţi că nu este nicio filozofie curăţatul peştelui. Se poate face rapid, curat și fără incidente. Unde mai pui că rezultatul final din tigaie va fi mult mai apreciat de cei dragi. Un peşte proaspăt şi bine gătit nu se compară cu nimic.
Există o medota ingenioasă prin care bucătăresele scapă de toată corvoadă când vine vorba de curăţatul peştelui.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News