Data actualizării:
Data publicării:

Cum să păstrezi pâinea proaspătă. Trucul unui brutar olandez pe care trebuie să-l încerci

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Racool_studio
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Racool_studio

Renunță la păstrarea pâinii în pungi de plastic, nu este cea mai bună opțiune! Cu această metodă a unui brutar olandez vei păstra pâinea proaspătă și vei preveni apariția mucegaiului.

În țara noastră, unul dintre alimentele de bază care însoțește mesele este pâinea. A rămâne fără pâine este aproape un supliciu pentru mulți, mai ales pentru cei care adoră să înmoaie pâinea în sosul mâncărurilor. Totuși, cea mai mare provocare cu care se confruntă cineva este conservarea acesteia, deoarece se întâmplă des ca aceasta, în câteva ore, să se întărească sau chiar să apară mucegai, dacă este ținută mai mult timp. Totul depinde de modul în care păstrezi pâinea, iar brutarul olandez, Joost Arijs, are trucul ideal pentru a o menține proaspătă mai mult timp.

Greșeala pe care o faci atunci când păstrezi pâinea

De obicei, în gospodării, pâinea se păstrează în pungi din plastic. Acest lucru, pentru brutarul olandez, este o mare greșeală, mai ales dacă folosești pungi laminate, deoarece acestea creează un mediu închis și rețin umiditatea. În acest scenariu, crusta începe să se înmoaie, pierzându-și textura crocantă și rezultând o pâine moale. 

În plus, această reținere a umidității favorizează apariția ciupercilor, cum ar fi mucegaiul. Prin urmare, acesta face ca pâinea să nu mai fie sigură pentru consum, deoarece poate elibera toxine dăunătoare pentru organism. Dacă detectezi prezența mucegaiului, trebuie să te desparți complet de pâine, deoarece, deși unele părți nu sunt vizibil deteriorate, întregul aliment a suferit intoxicația.

2. Sursa foto... (dieta-paine-fara-gluten_14141000.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Trucul ideal pentru a păstra pâinea proaspătă

Trucul dezvăluit de Joost Arijs este simplu și eficient: utilizarea pungilor de hârtie. De fapt, brutăriile folosesc adesea acest material pentru a păstra baghetele. Hârtia ajută alimentul să 'respire' și absoarbe umiditatea pe care ulterior o eliberează. În plus, datorită circulației aerului, riscul de apariție a mucegaiului este scăzut. 

Pentru a ști cum să păstrezi pâinea proaspătă, este important să ții cont de următoarele informații. Odată ce este coaptă, aceasta continuă să piardă umiditate. Dacă este păstrată în materiale care îngreunează circulația aerului, deoarece sunt foarte hermetice, acea umiditate va face ca pâinea să se strice.

Acest sfat este unul dintre cele mai bune metode de conservare a pâinii. Totuși, dacă dorești să reziste câteva zile, brutarul recomandă congelarea pentru a-i menține starea. Este recomandat ca pâinea congelată să fie împărțită în porții mici și înfășurată în hârtie. Cu toate acestea, în acest pas, este permis să o introduci în pungi de plastic, odată ce este acoperită cu hârtie, pentru a avea o protecție dublă împotriva mirosurilor din frigider, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel