Cum să păstrăm distanțarea fizică. Măsura ORGINALĂ introdusă în El Salvador. Vor purta cercuri fabricate din PVC
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Locuitorii din Santa Tecla vor purta în jurul corpului un cerc fabricat din PVC pentru a putea respecta distanțarea fizică.

În localitatea Santa Tecla din El Salvador, a fost introdusă o măsură originală pentru a promova distanţarea fizică, transmite Agerpres, citând EFE. Proiectul prevede ca fiecare voluntar să poarte în jurul corpului un cerc 'hula-hula', fabricat din PVC. Acesta va avea o o lăţime de circa 2 metri iar oamenii se vor plimba prin zonele aglomerate pentru a putea "separa persoanele". 

"Scopul este de a separa persoanele care formează grupuri şi care nu respectă distanţarea fizică (...) vrem să conştientizăm persoanele să păstreze distanţa fizică de doi metri în staţii (autobuz) şi în alte locuri", a spus Juan Carlos Gutiérrez, promotorul ideii.

Proiectul, promovat de Primăria Municipală din Santa Tecla, a fost introdus de luni şi prevede de asemenea oferirea de măşti, alcool şi gel dezinfectant celor care au nevoie. Potrivit lui Gutiérrez, sunt 12 voluntari care vor merge în centrul localităţii. Prioritatea acestor "agenţi" este să-i ajute pe cei vârstnici, astfel încât alte persoane să nu se apropie prea mult de ei, deoarece aceştia fac parte din categoria de risc de îmbolnăvire.

Municipiul Santa Tecla a înregistrat 1.483 cazuri de coronavirus, devenind localitatea cu cel mai mare număr de contagieri din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel