Cum să lucrezi de acasă, atunci când lucrezi de acasă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
lucru de acasa
lucru de acasa

Din ce în ce mai mulţi oameni lucrează de acasă, aceasta fiind o salvare de la deplasarea zilnică la birou şi pierderea timpului prin mijloacele de transport. Însă cum nicăieri nu-i ca acasă, sunt destui care îşi neglijează îndatoririle şi îşi transformă programul într-un haos de nedesluşit. Acestea sunt câteva sfaturi de urmat pentru a nu-ţi transforma casa într-un birou şi viaţa într-un termen-limită.

autor: Iulia Dumitru

1. Intră în atmosfera de lucru. Este dificil să te crezi la muncă dacă eşti în pijamale, în papuci pufoşi şi încă visezi la perna ce tocmai ai părăsit-o. Ridică-te, fă un duş şi îmbracă-te adecvat, pentru că la urma urmei, mergi la muncă!

2. Separă-ţi spaţiul de lucru. Dacă aveai de gând să munceşti în dormitor, ar trebui să ştii că este o idee destul de proastă, pentru că s-ar putea să te laşi ispitit de pat sau de televizor. Mai bine mută computerul într-o cameră pe care s-o foloseşti exclusiv ca birou, în cadrul programului de lucru.

3. Concentrează-te. Nu vei putea munci în veci dacă mama dă cu aspiratorul, copiii vor să le dai să mănânce şi prietenii au chef de vizite. Rezolvă din timp aceste probleme şi explică tuturor ca lucrezi şi nu vrei să fii deranjat. Închide uşa biroului pentru a fi sigur că au înţeles mesajul.

4. Impune-ţi mici termene-limită. Când vezi toată ziua înaintea ta, s-ar putea să te culci pe-o ureche, iar la finalul zilei să fii foarte aglomerat. Mai bine împarte în mici bucăţi ceea ce ai de facut, cărora să le stabileşti termene-limită uşor de îndeplinit. Astfel vei reuşi să-ţi organizezi munca.

5. Stabileşte-ţi orare de citit mailuri. Nu poţi să aştepţI întreaga zi un mail, chiar daca simţi ca este singura ta legătură cu lumea. Pentru a-ţi spori productivitatea, stabileste ore la care îţi citeşti mailul: de exemplu, dimineaţa, la prânz şi când termini programul. Între timp, închide-ţi mailul şi munceşte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel