Cum să îți limitezi consumul de zahăr, fără efecte adverse
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Dacă obișnuiți să mâncați în mod regulat alimente cu zahăr, cum ar fi prăjituri, înghețată, cereale îndulcite pentru micul dejun, bomboane sau prăjituri, poate dura timp pentru a reduce dependența.

Pentru unii oameni, eliminarea tuturor formelor de zahăr adăugat din dieta lor este utilă. Cu toate acestea, alții pot considera această metodă prea extremă.

Din fericire, chiar și modificările mici ale aportului de zahăr vă pot ajuta în mod semnificativ sănătatea generală. Urmați aceste sfaturi utile pentru a reduce încet aportul de zahăr adăugat în timp.

Sfaturi

Schimbați băuturile îndulcite cu apă. Eliminați sifonul zaharat, sucul de fructe și băuturile energizante și înlocuiți-le cu apă plată sau carbogazoasă. Dacă aveți nevoie de un plus de aromă, adăugați niște mentă sau felii de lămâie ori lime.

Începeți-vă ziua cu un nivel scăzut de zahăr. În loc să întindeți mâna spre acea cutie colorată de cereale îndulcite, alimentați-vă corpul cu o omletă bogată în proteine ​​și fibre, făcută cu legume și o garnitură de avocado sau fructe de pădure proaspete.

Citiți etichetele. Multe alimente și condimente sunt surse ascunse de zahăr adăugat. Citiți etichetele produselor, precum sosurile pentru salată, sosul de grătar, pachetele cu fulgi de ovăz și sosul marinara, pentru a căuta zahăr adăugat.

Alege gustari neindulcite. Batonul proteic preferat poate fi plin cu zahăr adăugat. Alegeți gustări bogate în nutrienți, cum ar fi nucile, semințele, fructele, untul de nuci, hummusul sau ouă fierte când aveți nevoie de ceva rapid.

Gândește-te de dpuă ori înainte de desert. Ai cu adevărat nevoie de el sau este doar un obicei greu de înlăturat? Dacă vă este foame, nu neapărat pofă, alegeți ceva bogat în proteine ​​și grăsimi sănătoase, cum ar fi o mână de nuci de macadamia sau iaurt grecesc neîndulcit cu fructe de pădure și nucă de cocos neîndulcit.

Concentrează-te pe întreaga ta dietă. Optimizarea densității de nutrienți a dietei dumneavoastră generale poate ajuta la îmbunătățirea sănătății și vă poate reduce cantitatea de zahăr adăugată. Concentrați-vă pe alimente întregi, neprocesate, cum ar fi legume, fructe, fasole, nuci, semințe, carne de pasăre, ouă și fructe de mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel