Cum să faci un copil să nu-şi mai roadă unghiile. Trucuri utile părinţilor
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Unii copii au obiceiul de a-și roade unghiile, ceea ce este cunoscut și sub denumirea de onicofagie. Acest lucru poate provoca infecții, pe lângă faptul că este un comportament care vă poate avertiza cu privire la posibile probleme de stres.

Potrivit specialiştilor, acest obicei începe să se manifeste după vârsta de trei ani și poate genera o creștere anormală a unghiei, infecție și chiar probleme la nivelul dinților.

Modalităţi care pot ajuta copilul să nu îşi mai roadă unghiile

Există lacuri de unghii cu un gust neplăcut, care împiedică un copil să-și mai roadă unghiile. De asemenea, puteți alege benzi colorate sau orice altă metodă care ajută copilul să-și amintească că nu trebuie să mai roadă unghiile.

Deveniți conștienți: vorbirea cu copilul este importantă, astfel încât să-și dea seama că nu trebuie să își roadă unghiile. 

Cu toate acestea, va fi convenabil și punerea în aplicare a unei alte serii de măsuri, în special în cazurile în care onicofagia este un produs al stresului.

Activități sau sporturi în onicofagie

Practicarea sportului ajută la reducerea stresului care poate declanșa obiceiuri precum roaderea unghiilor. Din acest motiv este important ca cel mic să înceapă să efectueze anumite activități precum fotbal, înot, tenis sau balet, printre altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel