Usturoiul se numără printre acele alimente care cu greu lipsesc într-o bucătărie. Desigur, sunt cei care preferă să nu-l folosească pentru că este greu de digerat; alții îl evită pentru că, după cum se știe, poate provoca probleme cu respirația urât mirositoare. Astăzi încercăm să înțelegem cum să-l folosim pentru a nu avea acest inconvenient.
Să începem prin a spune că usturoiul nu numai că dă savoare la ceea ce gătim, dar este un adevărat antibacterian natural și ajută la reducerea colesterolului rău și a tensiunii arteriale.
Prin urmare, este util pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Este întotdeauna mai bine, totuși, să nu exagerați cu cantitățile. Se recomandă consumul de usturoi crud în cantități mici și la nevoie, potrivit Supereva.
După cum am menționat, printre efectele ”colaterale” ale consumului de usturoi se numără o respirație nu tocmai plăcută. Dar cum să eviți această consecință?
În primul rând, puteți amesteca usturoiul crud cu ulei de gătit, în special uleiul de măsline pare a fi cel mai potrivit în acest scop. Nu numai atât: împreună cu usturoiul poți consuma niște alimente care reușesc să-l ”împrospăteze”, precum boabe de cafea.
Fructele sunt de asemenea bune, în special mărul care ar avea puterea de a absorbi eliberarea mirosului de alicine, ingredientul activ din usturoi. Când consumăm alimente pe bază de usturoi, atunci este indicat să consumăm un măr.
Alternativ, există și băuturi care ajută în această misiune specială. Care? Puțin lapte sau o ceașcă de ceai verde. De asemenea, nu trebuie subestimată eficiența unei limonade, precum și a unor felii de lămâie.
Mai poți mesteca și frunze de pătrunjel sau frunze de mentă pentru a îndepărta mirosul de usturoi.
Desigur cel mai important este spălatul dinților și folosirea aței dentare pentru a îndepărta bucățile mici de usturoi și a reduce numărul bacteriilor.
Mai există un mic secret, conform gospodinelor experimentate: scoate acel miez verde prezent în mijlocul usturoiului. O să vezi că mâncarea nu mai are acel gust puternic de usturoi, dar tot o să fie aromată!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 23 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme în familie. Mergi pe vârfuri!
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Scenariu de necrezut: Armate de gândaci cyborg controlați de la distanță. Ce spun cercetătorii japonezi
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Tabloul unei „femei necunoscute” păstrat la Cernăuți s-a dovedit a fi un portret extrem de valoros al Reginei Maria a României / foto în articol
- Calcule electorale pentru Primăria București. Marele pierzător după retragerea lui Cîrstoiu. Chirieac: Va absorbi imediat o bună parte a electoratului său
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- ANAF se pregătește să ia bani de la români. Ești bun platnic? Vin vești proaste. Anunțul lui Boloș: Cât va trebui să plătim
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”