Cum să alegi rochia perfectă pentru un eveniment deosebit? (P)
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alegerea hainelor, mai ales pentru femeie, este o problema cât se poate de complicată. În ziua de azi, găsim o mulțime de ținute la orice preț, în orice culoare, cu orice detalii.

Puteam face mii de ținute folosind câteva haine de bază. Trăim într-o lume în care moda este o industrie și face parte din existența noastră. Iar femeile sunt cele mai active în ceea ce privește articolele de îmbrăcăminte. Însă un aspect foarte important în industria modei și în lumea complicată a ținutelor este reprezentat de ținutele de seară pentru diverse evenimente. Deci ai un eveniment social important și trebuie să găseșți rochia perfectă? Dacă acest lucru ți se pare complicat ,și poate fi pentru că există reguli și etichete, atunci ești la locul potrivit. Îți vom spune ce trebuie să faci pentru a găsi rochia perfectă, ținând cont de diverși factori și oferindu-ți câteva sfaturi utile.

După cum am mai spus, există o mare varietate de ținute. Avem acces la o gamă imensă de rochii de seară în ceea ce privește culorile, stilurile, tipurile de țesături și multe altele. Poate părea complicat, dar în primul rând trebuie să fii atentă la ce îți place și ce tip de rochie îți dorești. Acestea sunt cele mai importante aspecte în alegerea rochiei tale ideale. Totuși, înainte de a începe, este important să menționăm că trebuie să iei în considerare și evenimentul pentru care vei purta rochia.

Gusturile tale personale sunt primul factor de care trebuie să ții cont, pentru a alege rochia ideală. Cel mai important este să te simți confortabil în ținuta pe care o porți. Nu îți recomandăm să alegi o rochie superbă dar care te face să stai stresată toată seara. Alege ceva ce îți place  dar care să te facă să te simți cât se poate de bine.

Unele rochii sunt alese și în funcție de vârstă. O rochie pe care o porți la 20 de ani, foarte scurtă și extrem de colorată nu va putea fi purtată de o femeie de 50 sau 60 de ani. Nu spunem că odată trecute de o anumită vârstă nu ar trebui să  mai purtăm culori sau scurt, însă sunt anumite tipuri de rochii scurte sau colorate care ne vor aduce o imagine superbă la o vârstă mai înaintată. Cere sfatul unui specialist, cum ar fi cineva care lucrează la croitoriepicasso.ro.  Un asemenea specialist știe exact ce să îți croiască, astfel încât silueta și imaginea ta să aibă numai de câștigat.

Înălțimea și nuanța pielii sunt foarte importante pentru a-ți alege rochia ideală. Dacă optezi pentru o rochie personalizată sau pe măsură, ai un mare avantaj, pentru că ți se va potrivi perfect piesa vestimentară aleasă. Dacă nu îți vei face o rochie pe comandă, uită-te bine la rochia ta când o cumperi. Trebuie să o probezi neapărat pentru a te asigura că ți se potrivește bine și că te vei simți confortabil în ea, așa cum am sugerat deja mai sus.

Bugetul de care dispui este, de asemenea, un factor foarte important de luat în considerare. După ce îți evaluezi gusturile, trebuie să cauți o opțiune care ți se potrivește și ar trebui să știi din start cât poți să cheltuiești. Din fericire, există multe magazine cu multe opțiuni pliate pe fiecare buget. Ar trebui, mai ales când vorbești de o rochie de ocazie, să faci un compromis. De aceea, o rochie făcută la comandă este cea mai bună opțiune, mai ales dacă dorești ceva unic și exclusiv. 

După ce am stabilit stilul, confortul, bugetul, avem un alt criteriu extrem de important: evenimentul la care vei participa. 

Rochiile pentru evenimente pot fi formale și semiformale. Mai există unele situații în care poți purta îmbrăcăminte casual. Rochile formale sunt ideale pentru o nuntă la un restaurant de lux, pentru o gală sau un bal, ori evenimente oficiale la ambasade etc. Rochiile semiformale sunt ideale pentru cununii civile, botezuri, cocktailuri. Rochiile casual pot fi purtate la nunți și botezuri unde nu este cerută o ținută formală, dar și la aniversări.

În ceea ce privește culorile, pentru petreceri formale recomandăm să te bazezi pe alegerea țesăturilor în culori reci și nu prea intense. Sunt binevenite culori precum albastru închis, bordeaux sau negru. În anumite situații poți alege culori pastelate. Pentru petreceri legate de sărbători precum Crăciunul, de exemplu, sunt permise culorile mai vii. Poți purta galben, roșu, bleumarin, verde.

Am vorbit deja despre tipul de eveniment la care vei participa. Cu toate acestea, mai sunt și alte lucruri pe care trebuie să le iei în considerare: când și unde vei participa la eveniment?

Dacă mergi la un eveniment primăvara sau vara ar trebui să folosești o rochie care să îți permită să respiri: poți alege mâneci scurte, spate deschis, un decolteu… nu este deloc plăcut să transpiri la un eveniment și, mai rău, să se vadă urme de transpirație. Țesătura ar trebui să fie una cât se poate de ușoară, în culori pastel sau reci.

Toamna și iarna, poți alege o rochie cu mâneci lungi, cu un decolteu mai puțin larg, mai lungă,  în care să te simți confortabil, să fie potrivită pentru un eveniment și în care să nu tremuri. Materialul trebuie să fie puțin mai gros. Taftaua sau brocartul sunt ideale și poți alege o capă de blană. Poți opta pentru culori mai calde precum roșu, galben, portocaliu. 

Negrul, în schimb, este o culoare care nu se demodează. O rochie neagră o poți purta la orice eveniment. Este însă mai potrivită pentru un eveniment de seară.

Cu aceste sfaturi, cu siguranță vei găsi rochia ideală pentru evenimentul la care participi și vei arăta fabulos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel