Data actualizării:
Data publicării:

Cum sa ai un zambet perfect și dinți sănătoși. 10 sfaturi utile

Autor: Valentina Miu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik
Menținerea sănătății orale este esențială pentru o viață sănătoasă. Îngrijirea zilnică a dinților și gingiilor este esențială pentru a ne lăuda cu dinți puternici care nu au probleme pe viitor. Pe lângă periajul dentar zilnic, există și alte aspecte de luat în considerare.

Spală-te pe dinți de trei ori pe zi

Pentru a avea grijă de dinți este necesar să îi curățați de trei ori pe zi: dimineața, după masă și înainte de culcare. Resturile alimentare vor fi îndepărtate și vă veți bucura de dinți albi și gingii sănătoase.

Periajul corect al dinților este esențial

Este important să ai un periaj corect al dinților. Pentru a face acest lucru, ar trebui să periați ușor, fără a deteriora smalțul sau gingiile și să faceți mișcări scurte, circulare, înainte și înapoi. Nu uitați să periați și limba.

Schimbați periuța de dinți din când în când

O periuță uzată nu este la fel de eficientă și, de asemenea, nu își îndeplinește funcțiile corect, așa că ideal ar fi să o schimbi la fiecare trei luni. De asemenea, la cele electrice trebuie să înlocuiți capul periuței după 3 luni.

Nu uitați de ața dentară

Ața dentară vă va ajuta să îndepărtați resturile alimentare dintre dinți. Se recomandă a fi folosită zilnic.

Utilizați pastă de dinți cu fluor

Fluorul se leagă de smalțul dentar, unde formează un strat protector. Acesta împiedică accesul bacteriilor la dinți, iar aceștia devin mai rezistenți. 

Evitați alcoolul și tutunul

Sunt doi mari dușmani ai dinților noștri. Atât tutunul, cât și alcoolul pot provoca deteriorarea acestora, de aceea este recomandat să reducem cât mai mult consumul.

Mergeți regulat la dentist

Deși aparent dinții tăi sunt în stare perfectă, prevenția în îngrijirea dentară este și ea importantă, așa că este indicat să mergi la stomatolog cel puțin o dată pe an.

Folosește apa de gură

Vei preveni apariția cariilor și vei elimina tartrul. Pentru ca aceasta să-și îndeplinească funcția, trebuie să o ții în gură cel puțin 30 de secunde și să nu mănânci o jumătate de oră după aceea.

Mănâncă fructe

Fructele sunt eficiente pentru sănătatea danturii. Consumul lor ajută la curățarea dinților și îi face mai puternici.

Atenție la zahăr și acizi

Zahărul este principalul vinovat de apariția și dezvoltarea cariilor dentare, iar produsele acide înmoaie smalțul dinților și îl slăbesc. Ideal este să reduci consumul acestora, scrie 20minutos.es.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel