Cum să adormi într-un minut? 7 sfaturi și 2 tehnici de relaxare, fără să trebuiască să numeri oile
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum să adormi într-un minut? 7 sfaturi și 2 tehnici de relaxare, fără să trebuiască să numeri oile / Foto: Pixabay, de Wokandapix
Cum să adormi într-un minut? 7 sfaturi și 2 tehnici de relaxare, fără să trebuiască să numeri oile / Foto: Pixabay, de Wokandapix
Află în articol cum poți adormi într-un minut.

Cu siguranță, măcar o dată fiecare dintre noi a visat la un truc care să ne ajute să adormim instant. Există astfel de mijloace, și nu, nu vorbim acum despre pastile puternice. Știința medicală modernă ne poate oferi mai multe trucuri pentru a adormi rapid. Am aflat de la experți cum să adormim într-un minut, scrie vokrugsveta.ru.

"Când vorbim despre tehnici de adormire rapidă, ne referim la metode de relaxare care vor ajuta la "calmarea" creierului, ceea ce va duce la adormirea rapidă și la un somn bun", a explicat Rinat Gimranov, doctor în științe medicale, neurolog și neurofiziolog.

Două tehnici de relaxare

Există multe metode de relaxare, spune Rinat Gimranov. Iată cele două dintre ele, cele mai populare:

1. Relaxarea musculară progresivă a lui Jacobson


Această tehnică are ca scop obținerea unei relaxări profunde a corpului după o tensiune musculară puternică. Exercițiile constau în tensiune și relaxare secvențială a diferitelor grupe musculare, ceea ce duce la calmare în general.

Tensiunea durează 10-15 secunde (trebuie să vă încordați cât mai mult posibil mușchii, până când simțiți o senzație de arsură), relaxare - 20-30 de secunde, în timp ce vă relaxați, ar trebui să încercați să vă concentrați asupra senzațiilor care apar în acele părți ale corpului cu care lucrați. Poate fi o senzație de căldură, ușurință, greutate, furnicături.

De fiecare dată după relaxare, un nou grup este adăugat la grupul de mușchi care lucrează deja. Este necesar să se relaxeze și să încordeze mușchii în această ordine: brațe - față - gât - piept - spate - stomac - picioare.

2. Relaxarea respiratorie


Pentru acest exercițiu, brațele, gâtul, stomacul și pieptul ar trebui să fie relaxate. Încercați să respirați calm și încet, fără tensiune ascuțită în mușchii faringelui și ai laringelui.

Concentrați-vă asupra respirației și începeți să efectuați exercițiul: expirați încet numărând până la 4 - țineți respirația numărând până la 4 - expirați încet numărând până la 4 - țineți respirația numărând până la 4. Repetați mai multe cicluri până când vă veți simți relaxat.

E inutil să numeri oile


Dacă ai dificultăți în a adormi, poți încerca aromaterapia. Lavanda, mușcata, floarea pasiunii, balsamul de lămâie, te vor ajuta sa adormi mai repede. Dar numărarea oilor și a oricăror alte obiecte nu merită efortul. Astfel de acțiuni, dimpotrivă, pornesc creierul.

Sexul poate deveni un somnifer de înaltă calitate, notează medicul.

"Sexul este o metodă puternică de relaxare fizică și emoțională. Eliberarea endorfinelor, oxitocinei, serotoninei în sânge ajută la ameliorarea anxietății, la calmare și provoacă somnolență", spune Rinat Gimranov. - .

Dormi în răcoare


Corpul nostru este proiectat în așa fel încât să îi fie mai ușor să se "oprească" atunci când temperatura lui este mai scăzută și procesele metabolice sunt încetinite. Asigurați-vă că în camera aveți 18 grade.

De asemenea, va fi utilă formarea unui reflex pe baza unei asocieri clare: pat - somn. Pentru aceasta, nu trebuie să mergeți la culcare în timpul zilei. Eliminați orice activitate care implică statul în pat, fie că este vorba de vizionarea unor emisiuni TV sau de munca la laptop.

7 metode de a adormi rapid

În primul rând, trebuie să urmați regimul: este important să mergeți la culcare la aceeași oră, întotdeauna înainte de miezul nopții și chiar mai bine înainte de ora 22:00.

În al doilea rând, trebuie să uiți de pat în timpul zilei. Cu cât petreci mai puțin timp cu el, cu atât va fi mai ușor să adormi noaptea.

În al treilea rând, este util să înveți respirația diafragmatică. Inspirați pe nas, umflați stomacul. Expiră de două ori mai lung decât a fost inhalarea. Exercițiile fizice vă vor ajuta să vă calmați și să treceți în modul de somn.

În al patrulea rând, cu o oră și jumătate înainte de culcare, puneți-vă smartphone-ul deoparte, opriți televizorul și mențineți activitatea la minimum. Dacă petreceți timp cu copiii, alegeți jocuri calme în loc de cele active și în mișcare, cum ar fi jocurile de societate.

În al cincilea rând, eliminați alimentele grele înainte de culcare. Nu beți ceai și cafea noaptea.

În al șaselea rând, cu o oră înainte de culcare, faceți un duș cald sau o baie cu uleiuri aromatice. Acest lucru este bun pentru relaxare.

Și, în sfârșit, asigură-te că perdelele nu lasă să pătrundă în camera ta lumina de pe stradă. Adormim mult mai ușor în întuneric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel