Cum s-a gândit Putin să-i pedepsească pe rușii care au părăsit țara: "E corect să le anulăm avantajele" 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Când și-ar putea ține, de fapt, Vladimir Putin marea lui conferință anuală / Foto: Kremlin.ru
Când și-ar putea ține, de fapt, Vladimir Putin marea lui conferință anuală / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin s-a gândit să-i pedepsească pe rușii care au plecat din țară, de teama mobilizării parțiale și a izolării de restul lumii. 

Preşedintele camerei inferioare a parlamentului rus, Viaceslav Volodin, a declarat că Duma de Stat pregăteşte o lege pentru a introduce impozite mai mari pentru oamenii care au părăsit ţara, aşa cum au făcut-o mulţi de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, transmite duminică Reuters.

"Este corect să se anuleze avantajele pentru cei care au părăsit Federaţia Rusă şi să se introducă o cotă de impozitare mai mare pentru ei. Lucrăm la schimbările corespunzătoare ale legislaţiei", a scris Volodin pe aplicaţia Telegram.

Aproape un milion de ruși au părăsit țara de la izbucnirea conflictului din Ucraina



Numărul ruşilor care au părăsit ţara de la începutul războiului nu este clar, notează Reuters. Până la începutul lui octombrie, unele mass-media locale relataseră că nu mai puţin de 700.000 de ruşi au fugit din Federaţia Rusă după anunţul din septembrie a unei mobilizări parţiale a nu mai puţin de 300.000 de recruţi. La acea vreme, regimul de la Moscova a respins această cifră.

În Rusia, impozitul pe venit, în valoare de 13%, este dedus automat de către angajatorii locali. Ruşii care lucrează în străinătate şi au rezidenţă fiscală trebuie să plătească impozitul în mod independent, conform Serviciul Fiscal Federal al Rusiei.

"Este complet de înţeles de ce au fugit", a spus Volodin. "Cei care şi-au dat seama că au făcut o greşeală s-au întors deja. Restul ar trebui să înţeleagă: marea majoritate a societăţii nu le susţine acţiunea şi crede că ei şi-au trădat ţara, rudele şi prietenii", a conchis el. 

Oligarhii ruși intentează procese la CJUE 

Oligarhi şi companii ruseşti au intentat un total de 61 de procese la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene împotriva sancţiunilor UE impuse în urma invaziei Ucrainei, potrivit ediţiei de sâmbătă a tabloidul german Bild, informează dpa.

Oligarhii ruşi Grigori Berezkin şi Ghenadi Timcenko, de exemplu, solicită despăgubiri pentru "prejudiciul moral" pe care se presupune că l-au suferit din cauza sancţiunilor UE, potrivit documentelor disponibile pe site-ul instanţei.

Berezkin susţine că "a suferit daune grave ale reputaţiei" şi că "nu există nicio legătură materială între el şi politica Rusiei în Ucraina", potrivit dosarului său. Oligarhul mai susţine că nu sprijină guvernul Federaţiei Ruse şi solicită o plată simbolică de 1 euro ca despăgubire.

Ghenadi Timcenko, care locuieşte în Elveţia, solicită însă o despăgubire de 1 milion de euro acuzând UE de o "eroare de evaluare" cu privire la "relaţia dintre reclamant şi preşedintele Putin".

Printre reclamanţi se află şi fostul proprietar al clubului englez de fotbal FC Chelsea, Roman Abramovici, dar şi Mihail Fridman, fondatorul şi managerul grupului financiar Alfa-Group.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel