Cum reușesc arahidele să îți prelungească viața și care sunt efectele secundare ale acestora
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Există multe motive pentru a vă bucura de arahide și de produse pe bază de arahide, cum ar fi untul de arahide și uleiul de arahide extravirgin. Cu toate acestea cel mai important efect al consumului de arahide este că acestea vă pot ajuta să trăiți mai mult.

Arahidele conțin grăsimi sănătoase, proteine, fibre și peste 25 de nutrienți esențiali, de la vitaminele B și aminoacizii esențiali până la minerale precum magneziu, fosfor și potasiu. Ele furnizează, de asemenea, o mare varietate de compuși bioactivi care au fost demonstrate în studii că ajută la sănătatea inimii și alte beneficii.

Alunele sunt un adevărat super-aliment: O mână de alune oferă 7 grame de proteine ​​de înaltă calitate, pe bază de plante. Deoarece proteina din arahide este pe bază de plante, aceasta poartă cu ea componente suplimentare care promovează beneficii pozitive pentru sănătate, cum ar fi fibrele, antioxidanții și fitonutrienții benefici. Studiile arată că mulți dintre fitonutrienții cresc atunci când alunele sunt fierte sau prăjite, făcându-le și mai sănătoase.

Grăsimea din alune este în primul rând mononesaturată și polinesaturată, ambele fiind cunoscute pentru a ajuta la reducerea riscului de boli de inimă. Autoritățile din domeniul sănătății, inclusiv Asociația Americană a Inimii, recomandă consumul de grăsimi nesaturate în locul grăsimilor saturate care se găsesc în alimente precum untul, produsele lactate bogate în grăsimi și carnea grasă.
Alunele sunt deosebit de sățioase și pot ajuta la gestionarea greutății, datorită numărului lor de fibre și proteine. Duo-ul dinamic de proteine ​​și fibre ajută la încetinirea digestiei pentru a ajuta la atenuarea foametei și la creșterea sațietății meselor și gustărilor.

Studiile arată că proteinele de înaltă calitate ajută la reglarea hormonilor foamei, iar fibrele îmbunătățesc senzația de sațietate și ajută oamenii să mențină o greutate sănătoasă. Acesta este probabil motivul pentru care cei cărora le plac alunele și alte nuci au mai puține șanse de a fi supraponderali sau obezi, în comparație cu persoanele care nu mănâncă frecvent alune sau nuci.

Un studiu publicat în JAMA a raportat că alunele vă pot ajuta să trăiți o viață mai lungă și mai sănătoasă. Cercetătorii au descoperit că participanții la studiu care au raportat că se bucură de arahide și alte nuci au fost substanțial mai puțin susceptibili de a muri din orice cauză - în special boli de inimă - pe parcursul perioadei de studiu. Unul dintre beneficiile majore ale arahidelor a fost cât de accesibile sunt acestea în comparație cu nucile de copac. Câteva alte studii mari, cu mii de participanți, au concluzionat, de asemenea, că alunele, ca parte a unei diete sănătoase pe bază de plante, vă pot ajuta să adăugați mai mulți ani vieții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel