Data publicării:

Cum poți reduce cu 50% consumul aparatului de aer condiționat. Anamaria Marin (ENEL): E important să oferim o atenție deosebită unui aspect / video

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Economie
WhatsApp
Anamaria Marin, Head of Marketing e-Home, Enel X Romania, a fost prezentă în platoul DCNews TV pentru a ne explica ce măsuri de eficiență energetică putem să luăm când vremea se încălzește.  

Reprezentanta ENEL a explicat cum e cel mai profitabil să folosim aparatul de aer condiționat, în perioada verii.

„Există o varietate de modalități prin care putem să răcim temperatura din locuință, iar printre cele mai eficiente se află aparatul de aer condiționat. În comparație cu un ventilator, putem spune că aerul condiționat este mult mai eficient. De asemenea, în utilizarea aparatului de aer condiționat, pentru a obține un maxim de eficiență, e important să oferim o atenție deosebită modului de utilizare. 

Vine vara și cea mai întâlnită utilitate a aerului condiționat este răcirea. Aici putem avea două modalități: răcirea forțată - acele momente în care decidem să punem temperatura aerului condiționat la 18 grade Celsius, nivelul maxim, ceea ce va ridica brusc consumul de energie - în comparație cu răcirea treptată, ceea ce ar presupune să setăm temperatura pe 25 de grade Celsius pentru o perioadă de timp. O să dureze puțin mai mult răcirea locuinței, dar eficiența ar urma să fie mult mai mare.

Recomandarea ar fi să optăm pentru răcirea treptată. Pe sistemul de răcire forțată, consumul aerului condiționat este de aproximativ 9kW/h. Dacă optăm pentru răcirea treptată, reducem acest consum la 4 kW/h. Vorbim despre o reducere de mai bine de 50%”, a precizat aceasta.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel