Cum ne păstrăm silueta de Paște. Mihaela Bilic: Oul fiert este un prieten al curei de slăbire
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum ne păstrăm silueta de Paște. Mihaela Bilic: Oul fiert este un prieten al curei de slăbire / Foto: Captură video Pro Tv
Cum ne păstrăm silueta de Paște. Mihaela Bilic: Oul fiert este un prieten al curei de slăbire / Foto: Captură video Pro Tv
Află în articol ce trebuie să faceți ca să nu vă îngrășați în perioada Paștelui.

Cu toții ne pregătim de sărbătoarea culinară dedicată Paștelui, gospodinele fac deja ultimele pregătiri, iar casele miros a bucate tradiționale. Cum facem însă să nu ne trezim cu câteva kilograme în plus după Paște, fiind ademeniți de toate aceste bunătăți? Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit mai multe sfaturi în cadrul emisiunii ”Doctor de Bine” de la PROTV, despre cum evităm excesele la masa de Paște.

"Am înroșit ouăle, iar sâmbăta se coace pasca, acest cozonac ca o coroană cu brânză, îndesat cu stafide, parfumat și bine rumenit. Ce mai avem în meniul de Paște? Preparate tradiționale pe bază de carne de miel: borș, friptură, drob, stufat. Niciunul dintre ele nu reprezintă un pericol pentru siluetă dacă degresăm carnea înainte să o gătim și evităm să adăugăm ulei în exces în compoziția mâncării. Oul fiert este prin definiție un prieten al curei de slăbire. Consumați-l fără frică, stimulează secreția sucurilor biliare și ușurează digestia. Cu o singură condiție, să folosim muștar în loc de maioneză!", a spus Mihaela Bilic.

Cum evităm excesele la masa de Paște

"Recomandarea mea? Nu mâncați totul la o masă, dacă nu vreți să vă alegeți cu o indigestie! Cum să procedăm să nu ne “cadă greu”, nici la digestie nici pe cântar? Evităm să mâncăm totul odată.

Aperitivele, adică drobul, ouăle fierte și câteva felii de caș, alături de multe legume proaspete, constituie meniul ideal pentru un mic dejun bine asortat. Așteptați apoi 4-5 ore până la masa de prânz, cu ciorbă și stufat. Păstrați pentru masa de seară friptura la cuptor sau la grătar, cu multă salată verde. Rămâne loc și pentru un pic de dulce, o felie de pască sau de cozonac și o ceașcă de cafea cu lapte, sunt gustarea perfectă pentru ceaiul de la ora 5:00.

Ca să câștigăm 1 kg de grăsime avem nevoie de un aport suplimentar de 7000 cal, deci nu ne îngrășăm dintr-o masă. Strategia de a repartiza mâncarea de-a lungul întregii zile ne ajută să ne satisfacem poftele fără risc de indigestie sau pericol pentru siluetă. Țineți cont de dimensiunea porției, farfuria ideală pentru un adult are 20 cm în diametru, cât două palme.

Nu uitați că o masă de sărbătoare nu înseamnă doar mâncare, ci și atmosferă plăcută, conversație, socializare. Bucurați-vă alături de cei dragi de o plimbare în aer liber, micile excese culinare pot fi compensate rapid cu un pic de mișcare. Paște fericit!", mai recomandă Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel