Cum îți speli corect blugii
Să pui blugii în mașina de spălat, pur și simplu, alături de celelalte haine, nu e cea bună metodă de a-i curăța.
Curățarea corectă a blugilor presupune două variante: curățarea de mână și curățarea la mașina de spălat. Totuși, în ambele cazuri, trebuie să ții cont de ceva.
Curățarea de mână
Dacă vrei să cureți blugii de mână, ai nevoie de un detergent care nu conține înălbitor, de oțet alb și de apă călduță. Înainte de toate, citește instrucțiunile de pe eticheta lor.
Umple un lighean cu apă călduță, apoi adaugă detergentul fără înălbitor, dar și o cană de oțet alb. Amestecă bine și lasă blugii să stea acolo timp de 20-30 de minute.
După ce timpul a trecut, clătește blugii într-o apă curată. Poți îndepărta excesul de apă cu un prosop curat. La final, lasă blugii la uscat.
Curățarea la mașina de spălat
În cazul în care apelezi la mașina de spălat, primul pas este același: citește instrucțiunile de pe etichetă.
La fel, vei avea nevoie de un detergent fără înălbitor și o cană de oțet alb. Nu se recomandă folosirea balsamului de rufe, potrivit cumsa.ro.
Folosește programul de spălare pentru articole vestimentare delicate și, dacă se poate, folosește curățarea cu apă rece. Blugii pot fi ulterior uscați la aer sau la mașină, dar nu uita să folosești o temperatură scăzută.
VEZI ȘI: 7 trucuri comune de curățenie care fac mai mult rău decât bine
Cât de des trebuie să-ți speli blugii
La o emisiune pentru CNN Business, CEO-ul lui Levi, Chip Bergh, a explicat că nu spălase niciodată pantalonii lui Levi pe care îi purta atunci. Cu toate acestea, un raport publicat de propria companie în 2015 explică faptul că blugii trebuie spălați la fiecare 10 utilizări, potrivit revistei Best Life.
Tommy Hilfiger sau Victoria Beckham s-au alăturat, de asemenea, opiniei CEO-ului Levi's și au afirmat că blugii nu trebuie spălați, cel puțin la fel de des ca alte articole vestimentare, deoarece sunt articole de îmbrăcăminte care se uzează odată cu spălarea.
Pe de altă parte, o investigație efectuată în 2011 de un student de la Universitatea din Alberta a arătat că, după ce a purtat aceiași blugi timp de 15 luni, adică 330 de zile, aveau aceeași cantitate de bacterii ca la mai puțin de două săptămâni de utilizare, relata ABC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News