Data publicării:
Cum fentează deținuții legea
facebook_detinut
Pasionații rețelelor de socializare nu pot sta departe de mediul virtual nici în închisoare. Cel mai elocvent exemplu: Deși accesul la orice mijloc de comunicare este interzis în închisori, deținuții postează chiar sub ochii gardienilor. susține România TV. În pușcăriile din România, se utilizează intensiv Facebook-ul, ca fiind singurul mod prin care cei încarcerați păstrează legătura cu lumea de afară. Deținuții își etalează hainele de firmă, tatuajele și mușchii.
Deținuții își administrează conturile de Facebook prin intermediul telefoanelor mobile, de asemenea interzise. În acest context, pușcăriașii postează imagini și mesaje în mod ilegal, pentru momentul prezent. În decembrie 2012, Guvernul a aprobat o lege prin care deținuții vor avea dreptul la comunicare online. În momentul în care legea va intra în vigoare, ei vor putea face acest lucru în mod legal.
Reprezentanții Penitenciarului Slobozia au recunoscut că prizonierii socializează ilegal, motivând că nu pot lua măsuri. Aceștia suțin că telefoanele ajung în interiorul instituției prin ajutorul rudelor, în timpul vizitelor, ascunse în haine și alimente. De asemenea, reprezentanții penitenciarului au spus că penitenciarul pe care-l administrează nu este un caz singular de ilegalitate pe domeniu comunicațional, în țară fiind mai multe penitenciare în care se întâmplă același lucru. În București, spre esxemplu, deținuții aflaţi în Arestul Poliției Capitalei pot primi telefoane mobile, pentru simplul motiv că scanerul prin care trec pachetele pentru deținuți e stricat de mai multe luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
detinuti
facebook
guvern
muschi
online
penitenciar
slobozia
tatuaj
telefon