Cum faci o cafea dulce şi foarte aromată. Nu ai nevoie de pic de zahăr, ci de... sare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Dacă vrei o cafea dulce și aromată, trebuie să știi că... sarea îți va fi de mare ajutor. Nu ai nevoie de pic de zahăr.

Multe persoane consumă cafeaua adăugând zahăr şi lapte, dar există şi cele care preferă să adauge sare şi se pare că au un motiv întemeiat pentru acest lucru.

Sarea... indulcește cafeaua

Sarea conţine sodiu, care echilibrează gustul băuturii, reduce senzaţia de amărăciune şi îi sporeşte dulceaţa. Sarea conferă cafelei un gust moale, catifelat şi plăcut. Unii preferă să bea cafeaua doar cu sare şi acest lucru li se pare complet normal, precum celor care beau cafeaua cu lapte sau zahăr.

Unele reţete de preparare a cafelei includ sare de mare. În acest caz, se adaugă gheaţă şi abia apoi spuma cafelei este stropită cu sare. Uneori, cafeaua este servită cu apă sărată, care îi echilibrează şi îi potenţează aroma şi gustul, scrie Rador, citând actualno.com. Dar adăugarea unui praf de sare la cafea nu înseamnă că băutura nu mai poate fi îndulcită cu zahăr. Deoarece sarea îi estompează gustul amar, cantitatea de zahăr adăugată va fi mai scăzută.

Cum faci cea mai aromată cafea. Rețeta veche din 1925

"Dacă vrem să facem o cafea bună şi aromatică, cumpărăm 2 părţi cafea Martinica (CUba), o parte cafea Rolo, o parte cafea Moka şi o partea cafea Java, le prăjim fiecare separat dar nu prea tare şi apoi toate acestea le mestecăm bine şi puse într-o cutie, bine astupată, sau închisă. Cafeaua să o măcinăm numai atunci când avem trebuinţă.

Vasele în care fierbem cafeaua, cât mai nemţească (pentru lapte) cât şi cea turcească, să fie cât se poate mai curate şi întrebuinţate numai pentru fertul cafelei. Maşina de cafea în care se scurge cafeaua fearta să fie de porţelan, căci aceasta îi păstrează mai bine atât aroma cât şi culoarea ei.

Cantitatea cafelei pentru şase persoane este de trei linguri cafea măcinată şi 2 linguri Frank-Kafe sdrobita, bine mestecate şi puse în maşina de cafe unde o apăsam puţin, apoi punem peste ea un sfert kgr. apa clocotindă, nu deodată ci în 2 – 3 rânduri. Acoperim maşina, lăsată să se scurgă pe marginea mașinei", scrie casutalaurei.ro.

Vezi și:  Cafea cu unt. Gust surprinzător de bun! Rețeta care face senzație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel