Data publicării:
Cum faci COMPOT de CIREȘE. Rețeta fără conservanți
Compotul de cireșe îți va prinde bine la iarnă, când delicioasele fructele nu prea se găsesc. Mai ales cele din propria grădină. Așadar, ndacă ai norocul să te servești din propriul cireș, ar fi bine să-ți pregătești ceva bun pentru perioada rece.
Ingrediente
- cireşe
- zahăr
- o păstaie de vanilie
- apă
Cum se prepară
Spălam cireşele şi le lăsăm puţin în apă rece. Punem fructele în borcane, umplem aproximativ trei sferturi din borcanele pe care le-am sterilizat înainte. La un borcan de 400 de grame, adăugăm o lingură de zahăr, aprox. 30 g şi un strop de vanilie, scrie pofta-buna.ro. Pentru un borcan de 800 de gr folosim 2 linguri de zahăr, la un borcan de 1 kg, 2 lingur şi jumătate şi aşa mai departe.
Vezi și: Cum faci cea mai PUFOASĂ prăjitură cu VIȘINE. Este atât de simplu!
Completăm borcanele cu apă, strângem bine capacele. Pe fundul cratiţei în care vom pune borcanele punem hârtie, iar fiecare borcan îl învelim în hârtie. Puteţi folosi şervete, ziare. Completăm în cratiţă cu apă rece, cât să ajungă la nivelul capacelor borcanelor.
Lăsăm la foc mare până când dă apa în clocot, apoi reducem şi lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute, din momentul în care apa a dat în clocot. După aceste 20 de minute, oprim focul, acoperim cratiţa cu un şervet şi lăsăm până a doua zi. Următoarea zi scoatem borcanele din cratiţă, le ştergem bine şi le agităm puţin, astfel încât să se dizolve zahărul din acestea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News