Ingrediente
200 ml lapte
20 g drojdie proaspătă/1 pliculeț drojdie uscată
25 ml ulei
1 lingură zahăr
1 ou
coaja rasă a unei lămâi și coaja rasă a unei portocale (dacă nu sunt tratate chimic)
un praf sare
450 g făină
Cum se prepară
Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. Topește drojdia şi zahărul în laptele cald. Adaugă 1/2 din făină, sarea, uleiul, oul şi coaja de citrice. Omogenizează şi completează cu restul de făină. Aluatul va rămâne uşor lipicios, potrivit retetepractice.ro. Dă-l la crescut, presărat cu făină şi acoperit cu un prosop de bucătărie curat.
Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. După 1-2 ore, când aluatul şi-a dublat volumul, răstoarnă-l pe blatul bine înfăinat şi frământă-l cu mâinile presărate cu făină, aducând marginile către interior. Întinde o foaie cu o grosime de 1-2 cm folosind sucitorul, adăugând făină ori de câte ori este nevoie. Taie gogoşile cu o formă specială sau cu un pahar cu gura largă.
Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. Aşază gogoşile pe platouri presărate cu făină şi lasă-le acoperite la crescut. Frământă resturile de cocă rămase după decupare şi întinde o altă foaie, procedând în acelaşi mod.
Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. După cca 20-30 de minute, când gogoşile au crescut iar, prăjeşte-le la temperatura mică-medie într-o cratiţă cu ulei, acoperind cu un capac imediat ce le-ai pus la prăjit. Întoarce gogoşile şi nu mai pune capacul. Pentru următoarele tranșe, procedează la fel. Scurge gogoşile de ulei şi presară-le cu zahăr pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"