Cum faci cele mai PUFOASE CHIFTELE. Secretul gospodinelor pricepute. Este atât de simplu!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Chifteluțele pufoase pot fi obținute foarte ușor, dacă ții cont de un mic secret. Iată ce ai de făcut.

Ingrediente

- 500 g pulpă de porc tocată
- 500 g carne de vită mai grasă de la piept
- 2 cepe mari
- 2-3 căţei de usturoi 
- 1 ou
- 2 dovlecei cam de 300 g în total
- sare, piper, boia de ardei, cimbru, un strop micuţ de chimen şi ienibahar măcinate
- 1 legătură generoasă de mărar
- 1 legătură pătrunjel

Vezi și: Cum faci cei mai CROCANȚI CARTOFI prăjiți. Secretul care-ți va asigura succesul!

Cum se prepară

Carnea se spală, se aleg pielițele, tendoanele, cheagurile de sânge şi se şterge. Apoi se toacă. Se trece de 2 ori prin maşina de tocat, la fel și ceapa, usturoiul şi verdeaţa, scrie pofta-buna.com. Dovleceii se rad fin, se presară sare şi se frământă, apoi se lasă deoparte cam 15 minute. Se storc de apă şi se adaugă peste carne. Se mai adaugă oul şi condimentele.

Se amestecă bine compoziţia, cam 10 minute, şi se mai trânteşte de lighenaş de câteva ori. În felul acesta înglobează aer şi chifteluţele vor fi moi şi pufoase. Se rup bucăţi potrivite cu mâna udă şi se modelează cu făină de grâu. Se prăjesc în ulei.

Vezi și: Cum faci cele mai PUFOASE ȘNIȚELE. Rețeta care nu trebuie să-ți lipsească. Este atât de simplă!

Salată de ardei copți cu telemea de capră. Deliciul pe care nu-l poți refuza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel