Cum faci cel mai PUFOS blat de PIZZA. Rețeta rapidă și savuroasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă adori blatul pufos de pizza, trebuie să știi că există o rețetă specială. Iată cum se prepară aluatul.

Ingrediente

- 3 căni de făină

- 1 pliculeț de drojdie uscată

- 1 linguriță zahăr

- 1/2 linguriță sare

- o cană de apă călduță

- 3 linguri ulei de măsline

Cum se prepară

Amestecă făina cu drojdia uscată, lingurița de zahăr și praful de sare. Adaugă cele trei linguri de ulei și apa călduță. Amestecă ingredientele cu o lingură și varsă totul pe blatul de bucătărie, potrivit paginidebucate.ro.

Frământă aluatul până devine elastic și nelipicio. Lasă-l la dospit, până când aluatul își dublează volumul. Apoi, pune-l pe blatul de bucătărie și frământă câteva minute. Modelează aluatul în forma dorită, adaugă topping-ul pentru pizza și coace la treapta cea mai mare, timp de 8-9 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel