Cum faci cei mai CROCANȚI CARTOFI prăjiți. Secretul care-ți va asigura succesul!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cine poate refuza o porție de cartofi prăjiți? Foarte puțini, probabil. Așadar, dacă ți-e pofta de o porție crocantă, iată ce ai de făcut. Există un secret.

Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i după gustul tău. Lasă cartofii minim o oră în apă rece, la înmuiat. Această etapă elimină o parte din amidon. Cu cât mai puţin amidon rămâne în cartofi, cu atât vor fi mai crocanţi, potrivit retetepractice.ro. Usucă-i foarte bine între şervete de hârtie şi pune uleiul la încins la foc mediu.

Prăjeşte-i în mai multe multe serii, cca 6-7 minute la foc mediu, până devin foarte puţin aurii. Scoate-i pe şervete de hârtie absorbante, apoi continuă cu următoarele serii. După ce ai terminat cu toţi, dă focul mare şi încinge uleiul mai tare. Prăjeşte din nou cartofii în serii, câte 1-2 minute, până când se rumenesc uniform. Scoate-i, săreaza-i şi serveşte-i imediat.

Vezi și: Salată orientală de vară. Se prepară imediat, iar gustul este minunat

Cum faci cele mai PUFOASE ȘNIȚELE. Rețeta care nu trebuie să-ți lipsească. Este atât de simplă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel