Cum faci cea mai bună ceafă de porc la grătar
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anna Pyshniuk)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anna Pyshniuk)
Vrei să faci cea mai bună ceafă de porc la grătar? Îți oferim noi rețeta.

Ingrediente

- felii de ceafă de porc (cu os sau fără)

- muştar

- sare

- piper proaspăt

- boia

- cimbru uscat (opţional)

Cum prepărăm ceafa de porc la grătar

Feliile de ceafă le batem bine cu ciocanul de șnițele, de preferat să cumpărați ceafa fără os, porivit haisagatim.ro. Le condimentam bine pe o parte şi pe alta cu sare, piper, boia şi le ungem cu un strat subțire de muștar. Le punem suprapuse pe o farfurie şi le acoperim cu o folie apoi le păstrăm la rece. Ar fi de preferat să facem operațiunea asta cu o seară înainte.

Încingem grătarul, apoi îl ungem cu puțină grăsime de preferat slănină şi prăjim carnea stropind-o din când în când cu puțină bere. Aici este partea cea mai importantă, focul nu trebuie să fie foarte tare, carnea trebuie să rămână suculenta dar şi prăjită bine. Bineînțeles contează şi calitatea ei.

Scoatem carnea şi până se prăjesc şi restul feliilor o păstram acoperită cu o folie de aluminiu. Muștarul o frăgezeşte şi îi dă un gust aparte.

BONUS: Cum faci mici de casă

Ingrediente

- 500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie);
- 200 ml zeamă de oase de vită;
- 3 căței de usturoi;
- 1/2 linguriță de bicarbonat;

Cum se prepară

Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase. Adaugă condimentele și amestecă. Adaugă usturoiul și amestecă în permanență. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți să și guști, pentru a te asigura că potrivești cum trebuie aromele.

Care este secretul unor mici delicioși? Nu trebue să îi pui imediat pe grătar, potrivit retete.unica.ro. Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine în carne aroma condimentelor. Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși atunci când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, dacă nu vrei să devină fazi și uscați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel