Ingrediente
5 cartofi
3 linguri ulei
1 lingură usturoi pudră
1 lingură boia de ardei (dulce sau picantă, după gust)
sare
piper
Cum se prepară cartofii wedges
Curăță cartofii de coajă și spală-i. Dacă sunt cartofi noi, îi poți lăsa cu tot cu coajă. Cartofii cu coajă au în plus, un conținut semnificativ de potasiu și sunt considerați mai sănătoși, potrivit retete.unica.ro. Taie cartofii în felii egale, de grosimea degetului mare și pune-i într-un recipient mai adânc. Adaugă în bol uleiul vegetal, amestecând bine.
Separat, amestecă piperul, pudra de usturoi și boiaua. Presară condimentele în bol, peste cartofi și amestecă din nou. Pune cartofii wedges într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, dar să nu fie suprapuși. Opțional, poți presăra puțin rozmarin uscat, pentru o aromă deosebită. Dă tava la cuptorul preîncălzit, la 220 de grade. Lasă-i jumătate de oră și apoi întoarce cartofii wedges pe partea cealaltă.
Vezi și: Top trei rețete cu cartofi prăjiți. Ce poate fi mai simplu și gustos?!
După ce îi scoți, adaugi sare, piper și, dacă vrei, parmezan ras. Așa obții cei mai buni cartofi wedges de casă, la cuptor. Desigur, îi poți prăji și în ulei, dacă preferi așa. Poți să-i mănânci simpli, cu salată de cridutăți sau cu sos de brânză, cu ketchup, sos guacamole sau chiar humus.
Dacă vrei să încerci și o rețetă cu cartofi prăjiți, avem una sapecială pentru tine.
Cartofi prăjiți a la Gordon Ramsay
Ingrediente
1 kg cartofi
sare de mare
piper negru
5 căței de usturoi cu tot cu coajă
cimbru
rozmarin
ulei de măsline
Cum se prepară
Se preîncălzește cuptorul cu tava înăuntru. Se curăță cartofii și se taie în felii groase de aproximativ un centimetru. Apoi se opăresc în apă clocotindă timp de cinci minute, atât cât să se înmoaie puțin, potrivit retete.unica.ro. Se scurg de apă și se tamponează cu un șervețel curat.
Se scoate tava din cuptor și se pune pe fundul ei un singur strat de cartofi. Se presară cimbrul, rozmarinul și cățeii de usturoi.Se stropesc din belșug cu ulei de măsline apoi se dau cu sare și piper. Se întorc de pe o parte pe alta, așa încât să fie bine îmbibați în ulei și condimente.
Se bagă la cuptor pentru 10-15 minute, până capătă o culoare aurie. Se întorc de câteva ori în timpul coacerii. Se scot pe un șervețel de hârtie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Ce nu s-a văzut la vizita lui Marcel Ciolacu la Marea Moschee din Abu Dhabi. Imagini din spatele camerelor - Foto / Video în articol
- 'Explozii puternice' în provincia Isfahan din centrul Iranului - Reuters / Video
- Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 aprilie 2024
- Nod în papură cu Vâlcu și Bulai: Campania electorală, analiza momentului
- Copiii, sub presiuni imense din partea societății, rețelelor de socializare și părinților. Cum să nu găsească căi de evadare?
- Separi cățeii de mamă înainte de opt luni? Se pedepsește cu închisoarea: Pedeapsa trebuie să fie mai drastică