Cum faci bomboane Raffaello: Rețeta
Ești fanul bomboanelor Raffaello? Iată cum le poți prepara chiar tu...
Ingrediente
- 200 g migdale crude
- 2 fiole vanilie
- 200 g nucă de cocos
- 200 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 200 g lapte praf
Cum se prepară
Prăjeşte migdalele într-o tigaie de ceramică ori le poți pune la cuptor pentru câteva minute. Freacă untul cu zahărul şi esenţa de vanilie, până obţii o spumă uşoară. Adaugă laptele praf, 100 grame de nucă de cocos şi amestecă bine, potrivit retete.unica.ro. Rulează în palmă câte o bomboană şi pune o migdală în mijloc. Tăvăleşte bomboanele prin restul de nucă de cocos şi ţine-le la frigider până la servire.
BONUS: Bomboane de casă
Ingrediente
- 30 g de unt
- 0,6 pahar de zahăr
- 25 g pudră de cacao
- 100 + 80 g de nuci
- 50-70 g fulgi de cocos
- 50 ml de lapte
- 200 g de lapte praf sau înlocuitor
- 1 ciocolată mică neagră
Cum se prepară
Amestecați într-o cratiță zahărul cu pudra de cacao și adăugați laptele. Omogenizați ingredientele din cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Apoi adăugați untul. Amestecați ingredientele din cratiță, folosind telul, până se va topi untul complet și veți obține o masă omogenă, potrivit bucatarul.eu. Opriți focul.
Adăugați treptat laptele praf în compoziția din cratiță. Amestecați bine ingredientele, apoi adăugați 100 g de nuci fărâmițate. Iar amestecați bine compoziția. Fărâmițați nucile rămase și puneți-le într-o farfurie. Puneți fulgii de cocos într-o altă farfurie. Topiți ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baia de aburi. Modelați bomboane din compoziția obținută – formați bile.
Treceți câteva bomboane prin farfuria cu nuci, altele prin cea cu fulgi de cocos și restul prin farfuria cu ciocolata topită. Aranjați bomboanele pe un platou de servit și dați-le pentru puțin timp la frigider. Ar trebui să obțineți aproximativ 43-45 bomboane delicioase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News