Cum faci bere acasă. Este cea mai bună! Nimic nu se compară cu un pahar rece într-o zi toridă de vară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ce poate fi mai bun, dacă nu o bere rece într-o zi călduroasă de vară? Și, când o poți prepara chiar la tine acasă, pofta este și mai mare. Nu se compară cu nimic din ce ai gustat din comerț. Iată rețeta.

Cum faci bere acasă. Într-o oală de 20 de litri, puneţi 16 l de apă (preferabil de izvor), adăugaţi 500 gr. zahăr, 240 gr. orz prăjit şi 50 gr. flori de hamei sau conuri de hamei. Acoperiţi oala cu un capac curat şi fierbeţi timp de două ore, potrivit suceavalive.ro. Strecuraţi printr-un tifon lichidul rezultat.

Cum faci bere acasă. După ce se răceşte, cam la 30-35 grade, adăugaţi 30 g drojdie de bere (calup, nu din plic) pe care o sfărâmaţi cât mai mărunt şi amestecaţi bine. Se lasă aşa 24 de ore să se liniştească. Turnaţi berea în sticle de 0,5 litri, printr-o pâlnie acoperită cu 1-2 straturi de tifon, foarte uşor să nu se tulbure.

Cum faci bere acasă. Nu umpleţi sticla până la refuz. Lăsaţi 3-4 cm liber sub dop. Astupaţi sticlele ermetic cu dopuri sau capsule, apoi le așezaţi într-un lighean sau o cratiță mare, cu dopul în jos.  Sticlele le depozitaţi la loc răcoros (nu frig). După 6-7 zile se poate consuma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel